Νίκη μετά από ένα μήνα για Ανόρθωση

21:15 30/11/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 11η αγωνιστική

Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση 0-3
(Κάλβο 11', Πάολο Ζόρζε 40', Φοφανά 44')

Μετά από σχεδόν ένα μήνα η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-0 της Νέας Σαλαμίνας εκτός έδρας. Στο 12ο λεπτό ο Γκαρσία έδωσε την πάσα στον Αλέξα από τα δεξιά και ο Ρουμάνος έβγαλε την μπαλιά στον Τόνι Κάλβο που πετάχτηκε πιο ψηλά απ' όλους και έσπρωξε την μπάλα στην εστία του Σέτκους

δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Το 2-0 ήρθε στο 37ο λεπτό για την Ανόρθωση όταν εκτελέστηκε το φάουλ από τον Κάλβο στην περιοχή και ο Πάολο Ζόρζε σε ρόλο επιθετικού βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και με εξουδετερωμένο τον Σέτκους έκανε το τακουνάκι διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου σαραπενταλέπτου, ο Φοφανά με ένα «κεραυνό» έξω από την περιοχή σημείωσε το τρίτο γκολ της «Κυρίας» στο παιχνίδι αλλά και το τρίτο δικό του στη φετινή σεζόν.

Νέα Σαλαμίνα (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Σέτκους, Ψιάνος, Σκβορκ, Μοντέιρο, Μιντίκκης, Ρόκε, Ντομπρασίνοβιτς, Λεόν, Βαττής, Λαλίν (57' Τσούριουριτς), Εντιαγέ.

Ανόρθωση (Ζόρζε Κόστα): Βέγκα, Άντιτς, Ζόρζε, Παβίτσεβιτς Αβραάμ (63' Δημητρίου), Κάλβο, Μάκος, Αλέξα, Γκαρσία Φοφανά, Κολαούτι (46' Γκριγκαλασβίλι).

Άρης Λεμεσού-Ερμής 3-3
(22', 83' Κονσεϊσάο, 78' Πιττάκας / 9', 36', 58' Ταγκμπατζούμι)
Ο Ερμής έχασε δυο βαθμούς στην έδρα του Άρη Λεμεσού όταν προηγήθηκε 3-1 με χατ τρικ του Ταγκμπατζούμι αλλά ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Ερμής μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη κλασική ευκαιρία που είχε όταν ο Ταγκμπατζούμι εκμεταλλεύτηκε με κοντινό πλασέ τραγικό λάθος του Ιωάννου.
Στο 22' ήρθε η απάντηση από τον Άρη Λεμεσού με Κονσεϊσάο να αξιοποιεί κάθετη μακρινή μεταβίβαση του Κέρκες και να σουτάρει ψύχραιμα απέναντι στον Αραμπατζή.
Στο 36' ο Ερμής πήρε ξανά προβάδισμα όταν ο Μοράν εκτέλεσε φάουλ, για το οποίο φωνάζουν οι άνθρωποι του Άρη, και ο Ταγκμπατζούμι με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 58' ο Ερμής έκανε το 1-3 και πάλι με τον Ταγκμπατζούμι ο οποίος πλάσαρε εύστοχα αξιοποιώντας παράλληλη μπαλιά του Τσίνα.
Όμως ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 78' μετά από φάουλ του Κωνσταντίνου ο Πιττάκας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-3. Και στο 83' μετά από νέο φάουλ του Κωνσταντίνου ο Κονσεϊσάο με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-3.

Άρης (Τον Κάανεν): Π. Κωνστανστίνου, Αριστείδου, Γκράσι, Οζίας, Ιωάννου (66' Πιττάκας), Τίμοφ (46' Γ. Κωνσταντίνου), Κέρκεζ, Θεοδώρου, Οκόγιε (80' Χρυσοστόμου), Κονσεϊσάο, Ντίνα.

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Αραμπατζής, Μαχράντζε (83' Παπαθανασίου), Ζάρκοβιτς, Πίνα, Τσίνα, Παουλίνιο, Μπεμπά, Αλίμι (79' Σαμάρας), Μοράν, Σεσίνια (72' Δημητρίου), Ταγκμπατζούμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα