Νίκη αλλιώς... αντίο Ουκρανία

10:52 19/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΓΓΛΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ (21:45, aek365, ΕΤ1)
"Ντόνμπας Αρένα, Ντόνετσκ", Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Στο Ντόνετσκ, η Ουκρανία αντιμετωπίζει την Αγγλία με την νίκη να είναι μονόδρομος για την ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να εξασφαλίσει την πρόκριση για τα προημιτελικά του EURO 2012. Αντίθετα η Αγγλία μετά την νίκη επί της Σουηδίας βολεύεται και με την ισοπαλία αλλά και με την ήττα

σε περίπτωση που η Γαλλία χάσει από την Σουηδία στο άλλο παιχνίδι.
Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Αντρέι Σεφτσένκο ο οποίος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν κατάφερε να προπονηθεί κανονικά τις τελευταίες μέρες. Σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμος τότε την θέση του στην επίθεση της Ουκρανίας θα πάρει είτε ο Ντέβιτς είτε ο Μιλέφσκι με τον Βορονίν να διατηρεί την θέση του στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη μεριά, ο Ρόι Χότζον μπορεί να υπολογίζει πλέον στον Γουέιν Ρούνεϊ που εξέτισε την τιμωρία των δυο αγωνιστικών με τον διεθνή επιθετικό να ξεκινά βασικός έχοντας για παρτενέρ του τον Ντάνι Γουέλμπεκ με τον Άντι Κάρολ να μένει στον πάγκο. Μια θέση στην μεσαία γραμμή διεκδικούν ο Μίλνερ με τον Γουόλκοτ. Στο όριο των καρτών για την Αγγλία είναι οι Γιανγκ, Μίλνερ και Τσάμπερλεϊν, ενώ από την Ουκρανία οι Σέλιν και Τίμοστσουκ.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές, με την Αγγλία να έχει τρεις νίκες έναντι μίας της Ουκρανίας.

Πιθανές συνθέσεις:
Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Μίλνερ ή Γουόλκοτ, Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.
Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Γιαρμολένκο, Ναζαρένκο, Τίμοστσουκ, Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο (Ντέβιτς), Βορονίν.

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ
"Ολυμπιακό Στάδιο Κιέβου", Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Με δυο ήττες στα δυο πρώτα παιχνίδια, η Σουηδία δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης στα προημιτελικά και έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Γαλλία που μετά την νίκη της επί της Ουκρανίας προκρίνεται είτε νικήσει είτε φέρει ισοπαλία ακόμα όμως και να χάσει αρκεί με ένα γκολ διαφορά.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Λοράν Μπλαν, προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο βασικό σχήμα με τους Κοσιελνί, Εμβιλά και Κλισί να είναι υποψήφιοι για να ξεκινήσουν βασικοί ενώ από την πλευρά της Σουηδίας νοκ άουτ είναι ο τραυματίας Ελμάντερ και αμφίβολος ο Ελμ. Στο όριο των καρτών είναι από πλευράς Σουηδίας οι Ελμ, Κάλστρομ, Γ. Όλσον, Μέλμπεργκ και Σβένσον και από πλευράς Γαλλίας οι Ντεμπισί, Μεξές και Μενέζ.
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 17 φορές, με τη Γαλλία να μετρά 8 νίκες έναντι 4 των Σουηδών. Στη μοναδική τους συνάντηση σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 1992 στη Σόλνα, είχαν έρθει ισόπαλες 1-1.

Βαθμολογία
1. Γαλλία 4 (3-1)
2. Αγγλία 4 (4-3)
3. Ουκρανία 3 (2-3)
4. Σουηδία 0 (3-5)

Keywords
Τυχαία Θέματα