Νετανιάχου: Έτοιμοι να διευρύνουμε την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

13:46 18/7/2014 - Πηγή: AEK365

Έτοιμο να διευρύνει τη χερσαία επιχείρησή του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Οι οδηγίες μου είναι να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα σημαντικής διεύρυνσης της χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός προετοιμάζεται γι' αυτό», είπε ο κ. Νετανιάχου πριν συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο

με θέμα τις επιχειρήσεις εντός του παλαιστινιακού θύλακα.
Στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ βρίσκεται το δίκτυο των τούνελ της Χαμάς, τα οποία δεν μπορούν να πληγούν μόνον από τον αέρα.
Χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν στον ελεγχόμενο από τους ισλαμιστές θύλακα παλαιστινιακού εδάφους τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης και πυροβολικό.
Η Χαμάς, από την πλευρά της, τόνισε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ φόρο» για την εισβολή.
Η απόφαση για χερσαία επιχείρηση από πλευράς Ισραήλ ακολούθησε ένα 10ήμερο ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων κατά στόχων της Χαμάς εντός της Λωρίδας της Γάζας και εκτοξεύσεων εκατοντάδων ρουκετών από τους ισλαμιστές κατά ισραηλινών πόλεων.
Μάχες σώμα με σώμα εντός της Λωρίδας της Γάζας
Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης την Πέμπτη.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατέβασε τον αριθμό αυτό στους 14 και ενημέρωσε ότι το Ισραήλ κατέστρεψε 20 μηχανές εκτόξευσης ρουκετών.
Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι πυροδότησε τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς στη βόρεια Γάζα και ότι οι μαχητές της απώθησαν τις ισραηλινές δυνάμεις που προσπαθούσαν αν εισβάλουν στην πόλη Μπέιτ Χανούν, τραυματίζοντας αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες.
«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Το πεζικό και το πυροβολικό του Ισραήλ επικουρούνται στις επιχειρήσεις τους από αέρος και από το πολεμικό ναυτικό.
Η Χαμάς έπληξε με ρουκέτες τις πόλεις Άσντοντ και Άσκελον του Ισραήλ.
Οι δυνάμεις του Ισραήλ επιτίθενται σε στόχους της Χαμάς και σε τούνελ που έχουν σκάψει ισλαμιστές αντάρτες.
«Δεν έχουμε στόχο να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της Χαμάς»
Ωστόσο, το Ισραήλ δήλωσε ότι η επίθεση θα είναι περιορισμένη σε έκταση και ότι στόχος του δεν είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα.
«Προειδοποιούμε τον Νετανιάχου για τις απαίσιες συνέπειες μιας τέτοιας ανόητης πράξης», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζουχρί.
Συνολικά 251 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων στη Γάζα, ενώ από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά δύο θύματα.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να εξετάσει την κατάσταση στην περιοχή.
Επίσκεψη στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιήσει εξάλλου την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση και για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ευρωπαϊκή αποστολή στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα