Νέος βασιλιάς ο Ερυθρός Αστέρας

12:41 2/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στην υδατοσφαίριση ανδρών. Η νέα μεγάλη δύναμη του σερβικού πόλο, που εμφανίστηκε με μεγάλες φιλοδοξίες φέτος και με προπονητή τον τεράστιο Ντέγιαν Σάβιτς (μεγάλη δόξα του παρελθόντος), νίκησε μπροστά στο κοινό του, στην κατάμεστη πισίνα «Μπάνιτσα» του Βελιγραδίου, την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 8-7 στον τελικό του φάιναλ φορ και κατέκτησε το πρόπαιο του Τσάμπιονς

Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός με διαρκείς διακυμάνσεις. Ο Αβράμοβιτς πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Ερυθρό Αστέρα, 2.31 πριν τη λήξη και μέσα σε αποθέωση. Το ματς διαιτήτευσε πετυχημένα ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης μαζί με τον Ιταλό Kαπούτι.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΚΡΟΑΤΙΑ) - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (ΣΕΡΒΙΑ) 7-8

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-2, 1-1, 3-3, 1-2

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βέσιλιν Τζούχο): Μπίγιατς, Βράνιες, Μπόσκοβιτς 2, Γιάνοβιτς 3, Γιόκοβιτς 1, Αζεβέντο, Μάρκοβιτς, Μπούσλιε, Κάρατς, Ντόμπουντ 1, Ιβοβιτς, Μάκαν, Παύλοβιτς.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Σάβιτς): Σέφικ, Ράσοβιτς Στρ. 1, Ράντζεν 1, Ιβόσεβιτς, Μιλίτσεβιτς, Πγιέτλοβιτς 2, Αβράμοβιτς 1, Ράσοβιτς Β. 1, Ραντζένοβιτς, Βαπένσκι 1, Πρλαϊνοβιτς Α. 1, Στόιτσιτς, Ντρακσίμοβιτς.

Διαιτητές: Σταυρίδης (Ελλάδα), Καπούτι (Ιταλία)

Keywords
Τυχαία Θέματα