Νέος πειθαρχικός κώδικας για ΕΠΟ

12:22 14/3/2012 - Πηγή: AEK365

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., η ΕΠΟ εισήγαγε στον πειθαρχικό κώδικα τις νέες ποινές όπως αυτές προτάθηκαν από την Πολιτεία. Συγκεκριμένα, βάσει του νέου πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, οι ομάδες θα τιμωρούνται βάσει πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και το πόρισμα αυτό θα υποδεικνύει την κατηγορία της ποινής η οποία θα υποβάλλεται αυτούσια.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με τις ποινές που αποδέχθηκε η ΕΠΟ

σύμφωνα με την ιστοσελίδα soccerplus.gr
"ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΟ
1. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που προβλέπουν τη μη χορήγηση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) εκδίδει πόρισμα ελέγχου, πλήρως αιτιολογημένο, που το διαβιβάζει στην Ομοσπονδία και αυτή το διαβιβάζει στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας Ένωσης.
Με βάση το ως άνω πόρισμα η υπαίτια Π.Α.Ε. τιμωρείται αποκλειστικά με τις παρακάτω ποινές:
α. Εάν η παράβαση χαρακτηρίζεται από το πόρισμα ελέγχου ωςβαρεία, με ποινή υποβιβασμού από μία κατηγορία, έως και την αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα
Ως βαρεία χαρακτηρίζεται κάθε παράβαση που αφορά στην νομιμότητα της προέλευσης των πόρων των μετόχων και των εταιρειών που συνεισφέρουν στην δραστηριότητα των ΠΑΕ, καθώς και κάθε παράβαση που αφορά στην νομιμότητα της διοίκησης και του μετοχολογίου των ΠΑΕ.
Στην περίπτωση κατά την οποία στη διοίκηση ή στο μετοχολόγιο ΠΑΕ μετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για την τέλεση κακουργήματος ή εγκλήματος dopping ή έχουν καταδικασθεί για έγκλημα βίας σε αθλητικούς χώρους ή δωροδοκίας ή άλλο έγκλημα σχετιζόμενο με την προσυνεννόηση αποτελέσματος αγώνα σε ποινή ανώτερη του 1 έτους φυλάκισης, επιβάλλεται υποχρεωτικά η ποινή αποκλεισμού της ΠΑΕ, στην οποία μετέχουν από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
β. Εάν η παράβαση χαρακτηρίζεται από το πόρισμα ελέγχου ωςσοβαρή, με ποινή αφαίρεσης δέκα (10) βαθμών, έως τον υποβιβασμό κατά μία κατηγορία.
Ως σοβαρή χαρακτηρίζεται κάθε παράβαση που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.
γ. Εάν η παράβαση χαρακτηρίζεται από το πόρισμα ελέγχου ωςαπλή, με ποινή αφαίρεσης ενός (1) έως δέκα (10) βαθμών.
Ως απλή χαρακτηρίζεται κάθε παράβαση που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ.
δ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, που το πόρισμα ελέγχου διαπιστώνει παράβαση κανόνα που αφορά στο δημόσιο συμφέρον, επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.
ε) Σε περίπτωση μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής κατά τους ορισμούς του Ν2725/1999 που αναφέρεται στο πόρισμα ελέγχου, επιβάλλεται χρηματική ποινή από 25.000€ (εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ) έως 75.000€ (εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ).
2. Η Πειθαρχική Επιτροπή μπορεί ν
Keywords
Τυχαία Θέματα