Πληροφορίες για πτώση του αεροπλάνου

13:02 24/7/2014 - Πηγή: AEK365

Η Air Algerie, η αεροπορική εταιρεία της Αλγερίας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με αεροσκάφος της ισπανικής Swiftair που εκτελούσε πτήση τσάρτερ από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, με 110 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Πρόκειται για αεροπλάνο της ισπανικής Swiftair, που ήταν ναυλωμένο από την Air Algerie.

Σύμφωνα με το CCTVnews, το αεροπλάνο συνετρίβη 300 μίλια από το Niamey

του Νίγηρα, ενώ επέβαιναν 80 Γάλλοι. Τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί. Το αεροσκάφος νωρίτερα είχε αλλάξει πορεία λόγω κακοκαιρίας.Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, ενώ άλλες πηγές μιλούν για συντριβή του αεροσκάφους στο βόρειο Μάλι.

Η επαφή χάθηκε, όπως μετέδωσε το AFP, περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου από την πρωτεύουσα Ουαγκαντουγκού.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Air Algerie.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS, πρόκειται για την πτήση AH5017 με τουλάχιστον 116 επιβάτες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A320.

Πηγή της Air Algerie, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αεροσκάφος βρισκόταν κοντά στα σύνορα της Αλγερίας όταν ζητήθηκε από τον πιλότο του να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας και προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο επιβατικό αεροσκάφος που βρισκόταν στην περιοχή. Η απώλεια επαφής σημειώθηκε μετά την αλλαγή πορείας.

Αλγερινός αξιωματούχος υποστήριξε πως η επαφή του πύργου ελέγχου με τους πιλότους χάθηκε ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από το Μάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα