Νέο ραντεβού Μέρκελ-Τσίπρα για την Πέμπτη

22:41 22/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ αύριο, Πέμπτη στις 15.30 ώρα Ελλάδος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Το ραντεβού είχε ανακοινωθεί

την Τρίτη από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Ωστόσο όταν η Κριστιάνε Βιρτζ ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι δεν μπορεί ούτε να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει.

«Δεν αποκλείω να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου, όπως γίνεται και με άλλους ηγέτες. Δεν μπορώ όμως να το επιβεβαιώσω», είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Mega, πηγές της καγκελαρίας ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν να υπάρχει επίσημη πρόταση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για μια τέτοια συνάντηση και ότι δεν έχει οριστεί κάτι τέτοιο επισήμως.

Σημείωσαν, ωστόσο, ότι αν ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα η Ανγκελα Μέρκελ θα δεχθεί να γίνει το ραντεβού στο περιθώριο της Συνόδου.

Η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, όπου δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα, όπως επαναβεβαίωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

Ο κ. Γιέγκερ σημείωσε πως οι εταίροι αναμένουν να δουν μια ενδιάμεση έκθεση προόδου για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη χώρα μας.

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός θα πει και στην Ανγκελα Μέρκελ ότι επιθυμεί οι «καυτές πατάτες» του Ασφαλιστικού αλλά και των εργασιακών να μετακυλισθούν για τον Ιούνιο σε μια συμφωνία-πακέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα