Νεκρός σε επίθεση στην Κίνα που θυμίζει την Τιενανμέν

13:11 6/11/2013 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ακόμα οχτώ τραυματίστηκαν σε μια σειρά μικρών εκρήξεων που έπληξε τα κεντρικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στο Ταϊχουάν, στην έδρα της επαρχίας Σανχί του κεντροανατολικού τμήματος της χώρας.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ από τις εκρήξεις προκλήθηκαν ζημιές σε δύο οχήματα.

Η επίθεση έχει ομοιότητες με άλλα περιστατικά επιθέσεων εναντίον του ΚΚΚ που σποραδικά καταγράφονται στην χώρα και γίνονται ως διαμαρτυρία

για εκφάνσεις αυτού που οι δράστες θεωρούν κοινωνική αδικία στην Κίνα -όπως επιθέσεις σε λεωφορεία ή εναντίον κρατικών αξιωματούχων.

Οι εκρήξεις όμως έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία για το Πεκίνο, το οποίο έχει θέσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις ασφαλείας μετά το περιστατικό στην Τιενανμέν.

Για την «τρομοκρατική επίθεση» στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως την χαρακτηρίζει το Πεκίνο, θεωρούνται υπεύθυνοι αυτονομιστές Ουιγούροι της δυτικής επαρχίας Σίνγιανγκ -πληθυσμός που δεν έχει σχέση με την επαρχία Σανχί, όπου έγινε η επίθεση της Τετάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα