Νέα τοποθέτηση με αόριστες… ευχές και καταγγελίες από τη Ρένα Δούρου

17:40 24/3/2014 - Πηγή: AEK365

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, χωρίς να πάρει σαφή θέση για κανένα από τα τρία κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση: α) αν συμφωνεί με το -συγκεκριμένο- σχέδιο που έχει καταρτίσει και έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ, προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού

στον κόσμο της. β) αν συμφωνεί με την επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ που έχει ΗΔΗ ψηφιστεί (από τον περασμένο Ιούνιο) από το Περιφερειακό Συμβούλιο. γ) αν το κόμμα της (ΣΥΡΙΖΑ) θα υπερψηφίσει την τροπολογία που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες στην βουλή και αφορά το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο Συνδυασμός της κ. Δούρου, εφόσον απέφυγε για ακόμη μια φορά να πάρει θέση για τα τρία αυτά καυτά ερωτήματα (που είναι τα μόνα στα οποία καλούνται να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι για τον Δήμο και την Περιφέρεια, εφόσον πρόκειται για ένα έργο που πιθανότατα θα έχει ξεκινήσει ΠΡΙΝ από την εκλογή τους), προχώρησε για ακόμη μια φορά σε αόριστες... ευχές για την κατασκευή του γηπέδου τους ΑΕΚ και εξίσου αόριστες καταγγελίες για... «μηχανισμούς του απερχόμενου περιφερειάρχη» και «μεγαλοπαράγοντες χρηματοδότες της κυβέρνησης», αποδίδοντας σε αυτούς τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ιστορία δεν «άνοιξε» από πουθενά αλλού παρά μόνο από την δική της (παντελώς άστοχη) τοποθέτηση την περασμένη Παρασκευή, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Και το γεγονός ότι οι δηλώσεις της (τόσο οι αρχικές όσο και αυτές που ακολούθησαν) ήταν ατυχείς και έδειξαν πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, δεν τονίστηκε μόνο από τα μεγαλύτερα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ (όπως το aek365 και η Ωρα των Σπορ), αλλά και από «αντικειμενικές» εφημερίδες - σάιτ και αρθρογράφους τους.

Επίσης, η συγκεκριμένη τοποθέτηση περιέχει πάλι ανακρίβειες. Με κορυφαία ότι το γήπεδο της ΑΕΚ δεν θα ανήκει στην Ερασιτεχνική, αλλά σε εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη! Μόνο που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική: Το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία θα παραχωρήσει την εκμετάλλευσή του για συγκεκριμένα χρόνια στην ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του («Δικέφαλος 1924»), όπως ακριβώς συνέβη με ΟΛΑ τα γήπεδα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Μάλιστα, η «Δικέφαλος 1924» δεν είναι εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι εταιρία ιδικού σκοπού που ιδρύθηκε ΜΟΝΟ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αύξησης ΜΚ ο Γιώργος Μελισσανίδης (και όχι ο Δημήτρης) θα κατέχει σε αυτήν ποσοστό περίπου 33,3% (πολύ κάτω του 51%) και το υπόλοιπο 66,7% των μετοχών θα είναι στα χέρια ΑΕΚτζήδων οικονομικών παραγόντων και απλών οπαδών της ομάδας που είτε αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας, είτε θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Τέλος, επειδή η κ. Δούρου κάνει λόγο για νέα «παραχάραξη» των δηλώσεων της, αυτή τη φορά για τους... Ραγιάδες, σας παραθέτουμε το επίμαχο κομμάτι από την απομαγνητοφώνηση που δημοσιεύθηκε στο επίσημο σάιτ της: «Τέλος, και λόγω των ημερών, καλώ τους πολίτες φιλάθλους να μην συμπεριφέρονται ως ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι κοτζαμπάσηδων και προεστών που, όπως και τότε έτσι και σήμερα, δεν νοιάζονται για το κοινό καλό».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συνδυασμού της κ. Ρένας Δούρου:

«Παρότι η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά πως θα εργαστεί -αν εκλεγεί- για να αποκτήσει η ΑΕΚ το δικό της σπίτι μετά την καταστροφική κατεδάφιση που αποφάσισε (πριν 11 χρόνια) ο τότε πρόεδρος Γρανίτσας με την χρηματοδότηση της τότε υπουργού Βάσως Παπανδρέου, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει λύση για τη νέα κατασκευή, οι μηχανισμοί του απερχόμενου περιφερειάρχη και μεγαλοπαραγόντων χρηματοδοτών της κυβέρνησης, αποφάσισαν να διαστρέψουν την πραγματικότητα, εμπλέκοντας στο πολιτικό παιχνίδι τους οπαδούς της ομάδας.

Μάλιστα για να καταφέρουν να στηρίξουν την επίθεση απέναντι στη Ρένα Δούρου παραχάραξαν το νόημα της δήλωσης της πως "Λόγω των ημερών (επέτειος της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό) πρέπει να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι των κοτσαμπάσηδων και των προεστών". Η προσκείμενη στην ΑΕΚ εφημερίδα "Ώρα για Σπορ" θεώρησε πως η λέξη ραγιάδες απευθύνεται στους φίλους της ΑΕΚ και χαρακτήρισε ως απίστευτα προσβλητικό αυτόν το χαρακτηρισμό!

Να θυμίσουμε σε όλους πως το οικόπεδο που θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν θα λάβει τίποτα για αυτήν την παραχώρηση. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη και θα παραμείνει στα χέρια του, ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα. Η ΑΕΚ και οι οπαδοί της, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα παιχνίδια των σύγχρονων κοτσαμπάσηδων και προεστών. Διότι εκτός από οπαδοί, είναι και πολίτες μιας χώρας που ζει τη νέα κατοχική υποδούλωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα