ΝΔ: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών

19:31 25/5/2014 - Πηγή: AEK365

Οι πρώτες δηλώσεις από τη Συγγρού μετά τα exit poll που θέλουν τη ΝΔ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές είναι ότι «η νύχτα θα είναι μακριά».

Αν και αναγνωρίζουν την εικόνα πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ωστόσο παραμένει η αμφισβήτηση για τα exit polls μετά την αστοχία της προηγούμενης Κυριακής.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν, πάντως, πώς το τελικό

συμπέρασμα θα εξαχθεί από τη συνολική εικόνα, δηλαδή όχι μονοδιάστατα από την ευρωπαϊκή κάλπη αλλά και από τις επιδόσεις των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι η ψήφος των ευροεκλογών ήταν πάντα «χαλαρή ψήφος»: «Οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι μια χαλαρή ψήφος, μια ψήφος διαμαρτυρίας, που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση». Επισης o κ. Πιπαράς στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε: «Δεν υπάρχει αέρας ανατροπής,ο κόσμος ζητά να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης».

Κρίσιμη παράμετρος, προφανώς, είναι και το άθροισμα των επιδόσεων ΝΔ - Ελιάς που - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - υπερβαίνει σημαντικά αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, η «γραμμή» του κόμματος μεταφέρεται από τα στελέχη της ΝΔ στις πρώτες επίσημες δηλώσεις τους. Ο κ. Μάκης Βορίδης, με βάση την εικόνα των exit polls, απέκλεισε το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και σχολίασε ότι δεν δημιουργείται εικόνα πολιτικής ανατροπής και προσέθεσε ότι η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι μία σύνθετη διεργασία που θα προκύψει από τα δεδομένα αφενός στην ευρωπαϊκή κάλπη αφετέρου δε από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα