«Να βελτιώσουμε την άμυνα»

20:14 12/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δώσει ως τώρα 21 παιχνίδια φέτος με τον Στάικο Βεργέτη να κάνει λόγο για προσπάθεια για συνεχή βελτίωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεργέτη στον Αρκαδία 93.8:

Ένας απολογισμός μετά την συμπλήρωση 21 παιχνιδιών για τον Αστέρα: «Η ομάδα έχει συμπληρώσει 21 επίσημα παιχνίδια, γεγονός που δεν είχε βιώσει ξανά στο παρελθόν. Το πρόσημο είναι θετικό γιατί η ομάδα μένει κοντά στην βαθμολογία στο πρωτάθλημα αναφορικά με τις ομάδες που διεκδικούν τους ίδιους στόχους. Επίσης παραμένουμε ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης για το Europe

League και έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή μας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα εμείς ως επαγγελματίες προπονητές είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε καλύτερο για το μέλλον του συλλόγου».

Για τα στοιχεία χρειάζονται βελτίωση στο παιχνίδι της ομάδας: «Καλό θα ήταν να μην αναφερθούμε δημοσίως σε αυτά τα στοιχεία γιατί αυτομάτως αυτά αντανακλούν σε παίκτες και εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να "τσαλακώσω" την εικόνα των παικτών μου. Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να πω ότι ζητάω περισσότερη κατανόηση και λιγότερη κριτική από τον κόσμο της πόλης για τους παίκτες, οι οποίοι έχουν δώσει την ψυχή τους για να φτάσουν την ομάδα τόσο ψηλά. Μπορεί όλοι να στενοχωρηθήκαμε από την ήττα στο Περιστέρι αλλά δεν αξίζει σε κανέναν αυτή η κριτική».

Για την κριτική που γίνεται: «Δεν προσπαθώ να αποφύγω την όποια κριτική γίνεται αλλά υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία τα οποία καθιστούν υποχρεωτική την διαδικασία κατευνασμού αυτής της τόσο έντονης κριτικής, κυρίως απέναντι στους παίκτες μου, όχι τόσο σε εμένα. Με αυτή την τετράδα άμυνας έχουμε βγάλει μέχρι στιγμής εδώ και σχεδόν δύο μήνες όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν δυστυχώς θέματα που με υποχρεώνουν να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια άλλα παιδιά τα οποία έχουν δώσει τα πάντα και καλό θα ήταν να μην τα πυροβολούμε».

Πόσο διαφορετικό θα δούμε τον Αστέρα στα επόμενα παιχνίδια: «Το σημαντικό τώρα είναι η σωματική και ψυχική αναζωογόνηση των παικτών σε συνδυασμό με το ευεργετικό ρεπό που θα έχουμε λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής. Δεύτερον ο Αστέρας έχει δομήσει ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο βγαίνει με θετική επιθετική μορφή σε πολλά διαστήματα αγώνων. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση βελτιώνοντας την αμυντική μας λειτουργία γιατί προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα γκολ που έχουμε δεχτεί στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Προτεραιότητα της ομάδα αυτή της στιγμή: «Η Ευρώπη είναι κάτι πρωτόγνωρο που βιώνουμε αυτή τη στιγμή και παίρνουμε σημαντικές εμπειρίες. Όμως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το μέλλον του συλλόγου. Την επόμενη χρονιά η ομάδα οφείλει να είναι στην αφενός Ευρώπη και αφετέρου στους ισχυρούς του πρωταθλήματος, να επιδιώξει δηλαδή καλύτερες προοπτικές για το μέλλον».

Σχετικά με ενδεχόμενες μελλοντικές μεταγραφές: «Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει να ασχολείται με αυτό το ζήτημα, κοιτάζει τις ανάγκες της ομάδες για να προβεί σε ανάλογες κινήσεις. Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων».

Σχετικά με το πώς βιώνει ο ίδιος αυτό το «ταξίδι», αυτές τις μοναδικές στιγμές: «Επαγγελματικά το βιώνω. Δεν μπορώ με την κάθε επιτυχία της ομάδας να θριαμβολογώ και να πέφτω στα πατώματα με κάθε ήττα. Οφείλω μαζί με όλους τους συνεργάτες μου να κρατάω μια ισορροπία, για να τραβήξουμε αυτό το καράβι που λέγεται Αστέρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα