«Να προστατεύσουμε ζωές, αλλιώς να πάμε σπίτια μας»

01:44 22/9/2013 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή την επίθεση με μολότοφ που δέχτηκε το βαν της NOVA έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟ-ΟΦΗ, ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μόραλης, με παρέμβαση του σε εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού δήλωσε το εξής: "Είναι θλιβερό αυτό που άκουσα από τον Γιάννη Φουρνάρο (σ.σ. διευθυντή καναλιών novasports), είχα μιλήσει και πριν μαζί του και με τους παρατηρητές. Δεν μπορεί να

συμβαίνει μια τέτοια επίθεση σε οποιοδήποτε γήπεδο, επίθεση σε ανθρώπους τεχνικούς, δημοσιογράφους που πηγαίνουν να κάνουν την δουλειά τους.
Καταλαβαίνω ότι δεν αποδίδει η μεταφορά ευθυνών. Θα δούμε ως λίγκα τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε, αν και δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε και πολλά. Θέλουμε σύμμαχο την αστυνομία. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε και αν μπορούσε να είχε προβλεφθεί ή αποτραπεί αυτό που έγινε.
Είναι καλό που δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν τραυματίστηκε κανείς. Είχα πει πρόσφατα ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι στην διαμάχη ΣΚΑΪ-NOVA γιατί μπορεί η ένταση αυτή να μεταφερθεί στα χέρια ατόμων που δεν σκέφτονται λογικά. Την Τρίτη έχουμε συνεδρίαση και θα τεθεί το θέμα.
Δεν ξέρω τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατεύσουμε ένα κανάλι που τόσα χρόνια χρηματοδοτεί τις 16 και φέτος τις 18 ομάδες, με την χορηγία αυτή να είναι από τα πιο βασικά έσοδα στους προϋπολογισμούς των ομάδων. Οφείλουμε να προστατεύσουμε όσους πηγαίνουν να δουλέψουν στα γήπεδα, αλλιώς καλύτερα να πάμε σπίτια μας.
Θα πρέπει να δει το θέμα και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πιο προσεκτικά, να δούμε αν χρειάζεται καλύτερη συνεργασία με την αστυνομία. Δεν έχω πλήρη εικόνα για το τι έγινε, θα δούμε την Δευτέρα τις εκθέσεις των παρατηρητών, αλλά το ξαναλέω, αν δεν βρούμε λύση, καλύτερα να πάμε σπίτια μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα