«Να λογοδοτήσει η τρόικα στη Βουλή»

22:38 13/11/2013 - Πηγή: AEK365

ο παράδειγμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου κλήθηκε για εξηγήσεις η τρόικα, σχετικά με τα σφάλματα που διαπράχθηκαν κατά τον σχεδιασμό των μνημονίων σε Ελλάδα και αλλού, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να

ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό και να λογοδοτήσουν οι τροϊκανοί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Με σχετική ερώτησή του ο κ. Παναγούλης ζητεί να μάθει εάν έχει υπολογισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών «το ύψος της ζημιάς που προκάλεσαν οι τεχνοκράτες της καταστροφής, χρησιμοποιώντας στα οικονομικά προγράμματα για την Ελλάδα λάθος δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή ύφεσης, σύμφωνα με την παραδοχή του ίδιου του συντάκτη των σχεδίων και επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ», καθώς και αν προτίθεται να απαιτήσει αποζημίωση για αυτά τα λάθη, που όπως αναφέρει ο ερωτών βουλευτής, οδήγησαν στην φτωχοποίηση των Ελλήνων και σε 4.000 αυτοκτονίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα