«Να καθαρίσει γρήγορα ο Ολυμπιακός»

19:49 26/4/2013 - Πηγή: AEK365

Την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει την Εφές Αναντόλου και θα προκριθεί στο Final Four του Λονδίνου εξέφρασε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε...

-Πόσο σημαντικό είναι να μην έχει πρόβλημα υγείας ο Χάινς;
«Πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό ο παίκτης, παρά το μικρό του ύψος, είναι ο πιο αξιόπιστος σέντερ του Ολυμπιακού.

Τα δίνει όλα, παίζει στο 100%, είναι ο μόνος αξιόπιστος σέντερ στον Ολυμπιακό, που όχι απλώς βοηθάει, αλλά κάνει και τη διαφορά».

-Πονάει ο Ολυμπιακός στους ψηλούς;
«Θεωρητικά ναι, πονάει. Αν δεις όμως και την Εφές ή τη Φενέρ ή τη Γαλατά, ενώ έπεσαν πολλά λεφτά στις τουρκικές ομάδες, δεν πήραν τίποτα το ιδιαίτερο στους ψηλούς. Είναι και η αγορά δηλαδή τι σου δίνει, δεν νομίζω ότι υπήρχαν τίποτα φοβερά «πεντάρια» και δεν τα πήρε ο Ολυμπιακός αλλά προτίμησε τον Πάουελ ή τον Σερμαντίνι. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι δυσεύρετοι οι ψηλοί, καθώς όλοι οι καλοί ψηλοί πάνε στο ΝΒΑ. Πάντως με την Εφές σε αυτό το καθοριστικό ματς πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα, δεν θα πληρώσει αυτή τη μικρή αδυναμία που έχει στους ψηλούς, αρκεί να είναι καλά στην υγεία του ο Χάινς».

-Τι θεωρείς «κλειδί» για να πάρει ο Ολυμπιακός το ματς με την Εφές;
«Κλειδί» θα είναι η άμυνα και ο ρυθμός, να παίξει την άμυνα που πρέπει ο Ολυμπιακός, ώστε να βγάλει και το ρυθμό που θέλει. Να δείξει ότι το θέλει πολύ το παιχνίδι, πιο πολύ από την Εφές. «Κλειδί» είναι και ο Σπανούλης, που είναι ο φύσει ηγέτης του Ολυμπιακού, καθώς και ο Πρίντεζης, που είναι ο παίκτης μετά το Σπανούλη που κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Και μετά ο Παπανικολάου».

-Περιμένεις διαφορετικό Σπανούλη; Είναι άστοχος τον τελευταίο καιρό...
«Περιμένω πιο φρέσκο τον Σπανούλη, πιστεύω ότι θα δούμε ξανά τον γνωστό Σπανούλη που κάνει τη διαφορά. Ξεκουράστηκαν οι παίκτες μία εβδομάδα, κάτι που το είχαν ανάγκη, δεν έπαιξε και στα τελευταία εφτά λεπτά του προηγούμενη αγώνα στην Κωνσταντινούπολη με την Εφές και δεν καταπονήθηκε περισσότερο. Άνθρωπος είναι και αυτός, σε όλους τους ανθρώπους έρχεται κάποια στιγμή η κούραση. Μην ξεχνάμε ότι και ο Διαμαντίδης στο προηγούμενο ματς του Παναθηναϊκού δεν τράβηξε, είναι οι παίκτες που αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα τους, όλη η πίεση πέφτει πάνω τους, όλοι οι μεγάλοι παίκτες κάποιες φορές κάνουν κοιλιά».

-Από την Εφές τι σε ανησυχεί περισσότερο;
«Ο Φάρμαρ. Το θέμα είναι να επιβάλει ο Ολυμπιακός το ρυθμό του από νωρίς και να καθαρίσει το ματς γρήγορα, γιατί αν περνάει η ώρα και φτάσουμε στο β' ημίχρονο και είναι κοντά το σκορ, τότε το άγχος θα βαρύνει τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν πιστεύω ότι θα χάσει ο Ολυμπιακός αυτό το ματς, πρέπει να είναι πολύ κακός και ταυτόχρονα να είναι... σούπερ η Εφές».

Keywords
Τυχαία Θέματα