Να φτιάξουν την Εθνική Ελλάδος του μέλλοντος

20:57 31/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η αναγκαστική, όπως εξελίχθηκε, πτώση της ΑΕΚ στην Γ' κατηγορία, σίγουρα δεν μπορεί να κάνει κανέναν να πανηγυρίζει. Ωστόσο, οι προοπτικές που υπάρχουν για κάτι... μεγάλο, από εδώ και στο εξής, είναι πάρα πολλές. Για το θέμα του γηπέδου γνωρίζουμε ήδη κάποια πράγματα, ωστόσο όλοι αναμένουν στην επίσημη τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αντίθετα, στο αγωνιστικό κομμάτι, τα πρώτα δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη στα χέρια μας. Η ΑΕΚ ετοιμάζει μία νεανική ομάδα, από ποδοσφαιριστές

εξελίξιμους, που ήδη έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, εν ενεργεία διεθνείς με τις μικρές Εθνικές και έχουν όλα τα φόντα, με σωστή δουλειά, να δημιουργήσουν τον κορμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας, στο μέλλον.

Ήδη δύο διεθνείς παίκτες έχουν συμφωνήσει και θα αγωνίζονται με τα κιτρινόμαυρα. Ο Λάμπρος Θαναηλάκης και ο Πέτρος Μάνταλος (από του χρόνου θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ). Παράλληλα, η Ένωση εξετάζει σοβαρά τον Δημήτρη Γούτα και είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο στη μεταγραφή του, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, όπου η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο στη μεταγραφή του, εντός συνόρων. Πρόκειται για τέσσερις παίκτες που έχουν φορέσει το εθνόσημο με τις μικρές ομάδες και έχουν την προοπτική να το πετύχουν και με την μεγάλη Εθνική.

Ωστόσο, στο ρόστερ της η Ένωση έχει έναν ακόμα διεθνή ποδοσφαιριστή με τις μικρές Εθνικές. Ο Δημήτρης Ανάκογλου περιμένει την... ευκαιρία του για την πρώτη ομάδα, ενώ και ο Τάσος Τσουμάγκας είναι σίγουρο πως αν έχει την εξέλιξη που περιμένουν όλοι, θα αποτελέσει στέλεχος της Εθνικής. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε απευθείας μαζί τους, καθώς τους πιστεύει πάρα πολύ.

Και βέβαια, η ΑΕΚ δεν σταματάει εκεί. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις νέων διεθνών ποδοσφαιριστών, που δεν αποκλείεται οι υποθέσεις τους να προχωρήσουν από τώρα για του χρόνου, όπως συνέβη με τον Μάνταλο, ενώ στο διάστημα των δύο χρόνων, όπου η Ένωση θα αγωνίζεται μακριά από τη μεγάλη κατηγορία, θα έχει όλο τον χρόνο να αναζητήσει και άλλες περίπτωσεις τέτοιων παικτών. Η ΑΕΚ έχει πλέον και τη δύναμη και την αίγλη, έστω και από τα... χαμηλά που βρίσκεται προσωρινά, να συζητάει με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από νεαρούς ποδοσφαιριστές στην αγορά.

Και αυτά έχοντας το... ντισαβαντάζ της κατηγορίας που αγωνίζεται, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει μεγάλο δέλεαρ για αρκετούς ποδοσφαιριστές. Από του χρόνου όμως και περισσότερο από το μεθεπόμενο καλοκαίρι, η ΑΕΚ θα μπορεί να γίνει και πάλι ο καλύτερος... σταθμός για κάθε νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή, όπως συνέβαιε και στο παρελθόν. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σκοπός, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, είναι να υπάρξουν και ανάλογες περιπτώσεις παικτών από τις ακαδημίες, με την ΑΕΚ να... οφείλει να ξαναγίνει η ομάδα που θα τροφοδοτεί με τους περισσότερους παίκτες, όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα