«Να επιστρέψουμε στην κορυφή»

00:34 7/2/2013 - Πηγή: AEK365

H Αποστολία Νούσια αισιοδοξεί πως ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην κορυφή.

Αναλυτικά:

Πως είναι η ζωή σου στην Αθήνα; Είναι η πρώτη φορά που αφήνεις την πόλη σου, τη Λάρισα.

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αφήνω τη Λάρισα και ταυτόχρονα πραγματοποίησα και την πρώτη μου μεγάλη μεταγραφή. Στην αρχή ήταν δύσκολη η προσαρμογή μου. Η Αθήνα

είναι πολύ μεγάλη πόλη κι άργησα να τη συνηθίσω».

Την περασμένη εβδομάδα, παρά τη βαθμολογική διαφορά σας με τον Ολυμπιακό, καταφέρατε και αποδείξατε πως τελικά τα ντέρμπι μεταξύ των ‘αιωνίων', ανεξαρτήτως βαθμολογική θέσης των ομάδων, παραμένουν ντέρμπι.

«Η χρονιά εφέτος για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε δύσκολα. Τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Είμαστε όλες νέες αθλήτριες, κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλάξαμε προπονητή, επέστρεψε η Ξανθή και προστέθηκε κι η Πέρεζ για να μας βοηθήσει. Στο δεύτερο γύρο είμαστε περισσότερο δυναμικές, κι αυτό το αποδείξαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Από δω και πέρα θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι, έτσι ώστε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία».

«Δεν θα είναι δύσκολη η παραμονή»

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να απομακρυνθεί από τη «διακεκαυμένη» ζώνη;

«Πιστεύω πως αν παίξουμε τόσο δυναμικά, όσο παίξαμε με τον Ολυμπιακό, και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν, ο στόχος της παραμονής δεν θα είναι τόσο δύσκολος όσο φαίνεται τώρα, ή όσο φαινόταν στην αρχή της χρονιάς».

«Κερδίσαμε; Μπορούμε να πανηγυρίσουμε;»

Ήταν το δεύτερο σου ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Πώς το έζησες;

«Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι στην έδρα μας. Είχαμε τόσο πολύ κόσμου, που στην κυριολεξία ήταν ο έβδομός μας παίκτης. Ήταν πρωτόγνωρο για μένα. Σε κάθε πόντο του αγώνα, κοιτούσαμε η μία την άλλη και λέγαμε ‘Ψυχραιμία'. Δεν το πιστεύαμε. Όταν κερδίσαμε, αναρωτιόμασταν, ‘Κερδίσαμε τώρα; Μπορούμε να πανηγυρίσουμε;'. Το χαρήκαμε διπλά. Και για την προσπάθεια που κάναμε, αλλά και γιατί δώσαμε χαρά στον κόσμο μας!»

«Είμαστε τυχερές που έχουμε την Ξανθή»

Πόσο σημαντική ήταν για την ομάδα η επιστροφή της πολύπειρης Ξανθής Μυλωνά;

«Η Ξανθή λόγω της εμπειρίας της και του χαρακτήρα της, μας βοηθάει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο αλλά κι έξω απ' αυτό. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Είμαστε πολύ τυχερές που επέστρεψε και που έχουμε την ευκαιρία να αγωνιζόμαστε μαζί με μία αθλήτρια που έχει κατακτήσει τόσα πρωταθλήματα και τόσα τρόπαια με τον Παναθηναϊκό».

Ο Παναθηναϊκός έχει επιλέξει να στελεχώσει την ομάδα του με νεαρές αθλήτριες. Να χτίσει δηλαδή έναν κορμό πάνω στον οποίο θα δουλέψει τα επόμενα χρόνια.

«Θεωρώ ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού εφέτος έκανε μία πολύ σημαντική κίνηση και σκέφτηκε τελείως διαφορετικά από άλλες χρονιές. Πήρε την απόφαση να χτίσει ένα κορμό, τον οποίο δεν είχε τόσα χρόνια. Στηριζόταν μόνο σ' έμπειρες αθλήτριες. Εφέτος ξεκινάει κάτι καινούριο, με νέα παιδιά, κι ελπίζω να αποφέρει καρπούς και στην ομάδα αλλά και στις αθλήτριες, και να έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που πραγματικά του αξίζει».

«Το όνειρό μου ήταν ν' αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός»

Είσαι μόλις 21 ετών, έχεις αγωνιστεί στις ‘μικρές' εθνικές ομάδες. Ποιο είναι το όνειρό σου με την γαλανόλευκη;

«Το όνειρό μου εν μέρει έχει πραγματοποιηθεί, και δεν ήταν άλλο από το ν' αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ανεξάρτητα με το που βρίσκεται βαθμολογικά. Είναι μια ομάδα με πολλούς τίτλους και μεγάλη ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ, την οποία επιθυμώ να συνεχίσουμε κι εμείς. Τώρα σε ότι αφορά στην εθνική, θεωρώ ότι όλοι οι αθλητές θα ήθελαν να φορέσουν κάποια στιγμή τη φανέλα με το εθνόσημο, και ν' αγωνιστούν για τη χώρα τους. Αν ποτέ κληθώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να προσφέρω κι εγώ στην Εθνική ομάδα».

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φύγεις στο εξωτερικό;

«Το έχω σκεφτεί, αλλά όχι ακόμη. Δεν είμαι έτοιμη για ένα τέτοιο βήμα. Θέλω πρώτα να κάνω ότι μπορώ στην Ελλάδα, και να διακριθώ στη χώρα μου. Ο μοναδικός λόγος που θα έφευγα από εδώ, θα ήταν καθαρά οικονομικός».

«Γλίτωσε ...το μπαλέτο από μένα!»

Είσαι φοιτήτρια στην Γυμναστική Ακαδημία στα Τρίκαλα, παίζεις βόλεϊ στον Παναθηναϊκό. Έχεις άλλα χόμπι; Αν δεν έπαιζες βόλεϊ θα δοκίμαζες κάποιο άλλο άθλημα;

«Η αλήθεια είναι ότι το πανεπιστήμιο έχει μείνει λίγο πίσω, λόγω της αγάπης μου για το βόλεϊ. Όχι, δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Άσε που είχα δοκιμάσει ν' ασχοληθώ με το μπαλέτο κι ήταν σκέτη αποτυχία. Γλίτωσε η τέχνη από μένα!».

Φαντάζομαι πως είστε ενήμερες για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα των ανδρών. Έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον από τους αθλητές; Σας έχουν περιγράψει αυτά που περνάνε;

«Εμείς δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, στο γυναικείο τμήμα. Γνωρίζουμε όμως ότι τα πράγματα στο ανδρικό τμήμα είναι πολύ δύσκολα. Είναι κι αυτοί νέοι παίκτες, έχουν όνειρα κι απ' όσα ακούω κι απ' αυτά που ξέρω είναι όλοι τους πολύ καιρό απλήρωτοι, και δυστυχώς έχουν τεράστια οικονομικά και βιοποριστικά πλέον προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα