«Να διατηρήσουμε ανταγωνιστικό το επίπεδο»

17:52 15/11/2012 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση (12/11) του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ο Τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης της ΚΟΕ κ. Χριστόδουλος Χούμας, μίλησε στην ιστοσελίδα μας -μεταξύ άλλων- για τις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς και την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό.«Σαν χώρα και σαν Εθνική ομάδα η Ομοσπονδία προσπαθεί, στα πλαίσια της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, να οργανώσει και να κρατήσει το άθλημα της κολύμβησης σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι τα οικονομικά προβλήματα

δεν θα μας δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στη συμμετοχή όσο και στην προετοιμασία μας για τις μεγάλες διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής χρονιάς», δήλωσε αρχικά ο κ. Χούμας και συνέχισε:

«Η Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε 25άρα πισίνα μέχρι το τέλος του χρόνου. Από εκεί κι έπειτα, στους σημαντικούς αγώνες της νέας σεζόν συγκαταλέγονται το Διεθνές μίτινγκ «Αλεξάνδρεια», που πρόκειται να διεξαχθεί στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά και διάφορες διοργανώσεις για μικρότερες ηλικίες, όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων. Επίσης, έχουμε τους αγώνες Comen και τους Μεσογειακούς αγώνες που θα διοργανωθούν στη Μερσίνη της Τουρκίας από την Ολυμπιακή Επιτροπή. Στις μεγάλες διοργανώσεις ανήκει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (28/7-4/8), του οποίου τα όρια εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΚΟΕ, το Πανευρωπαϊκό Εφήβων/Νεανίδων που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Πολωνία και ένα μήνα αργότερα το Παγκόσμιο Εφήβων/Νεανίδων. Όσον αφορά τις μεγάλες αποστάσεις, σημαντική είναι η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και στα Πανευρωπαϊκά Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων».

Ένα ακόμη θέμα που έθιξε ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ κ. Χούμας είναι κι εκείνο των ορίων για τη συμμετοχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα: «Φέτος, θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση αναφορικά με τους χειμερινούς αγώνες. Η Ομοσπονδία θα διευκολύνει πολύ περισσότερο τους αθλητές θέτοντας ευκολότερα όρια, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Αυτή τη στιγμή γίνεται στατιστική επεξεργασία των ορίων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν μαζί με την προκήρυξη των κολυμβητικών αγώνων για το 2012-2013», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα