«Να δείξουμε στο γήπεδο την ανωτερότητά μας»

19:50 10/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Ανδρέας Σάμαρης χαρακτήρισε ανώτερη ομάδα την Ελλάδα τονίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό θα πρέπει να το δείξουν οι διεθνείς μας εντός των τεσσάρων γραμμών.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν η Ελλάδα είναι το φαβορί και αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του προπονητή της Φινλανδίας, είπε: «Δεν ξέρω αν είναι διπλωματικό τρικ. Με βάση των ρόστερ λέει την αλήθεια. Για να το λέει παραμονές αγώνα δεν ξέρω αν αποσκοπεί κάπου αυτό που

λέει. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε θα πάρουμε τη νίκη. Τα λόγια από την πράξη έχουν διαφορά και αυτό μένει να φανεί αύριο».

Για το αν είναι τελικός το παιχνίδι, όπως στο Μουντιάλ με την Ιαπωνία: «Σίγουρα όχι. Είναι διαφορετική διοργάνωση με περισσότερα παιχνίδια. Έχουμε περιθώρια για κάποια απώλεια. Θα έλεγα πως μία νέα απώλεια θα είναι πολύ άσχημη και θα μας φορτώσει με περισσότερο άγχος. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό. Η πρόκριση πρέπει να έρθει με κάθε τρόπο. Είτε με ισοπαλία αύριο και του χρόνου να είμαστε στο Euro δεν μας νοιάζει. Θέλουμε τη νίκη και αυτή πρέπει να πάρουμε».

Για τη μάχη της μεσαίας γραμμής και αν είναι έτοιμη η Ελλάδα: «Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τη μάχη σε όλες τις γραμμές. Για εμένα είμαστε σίγουρα ανώτεροι αμυντικά. Από εκεί και πέρα όμως η μάχη του κέντρου όπως όλες οι μάχες είναι σκληρές. Ψυχολογικά είμαστε προετοιμασμένοι όσοι παίξουμε και είμαι αισιόδοξος για τη νίκη. Είναι σημαντικό όμως να το δείξουμε στο γήπεδο. Ωραία τα λέμε και εδώ και σε άλλα παιχνίδια, αλλά όλα τα ματς είναι δύσκολα. Έχουμε έρθει για να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Οι Φινλανδοί μετά τη νίκη τους έχουν σοβαρό προβάδισμα για πρόκριση. Νομίζω είναι εξίσου σημαντικό και για αυτούς. Το να λέμε πως δεν έχουν άγχος είναι ψέμα».

Για τις αλλαγές από το Μουντιάλ: «Πιστεύω πως δεν έχουμε αλλάξει αρκετά. Δύο ή τρεις παίκτες λείπουν. Έχουμε νέους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τη νοοτροπία της ομάδας. Η άποψή μου είναι πως είμαστε περισσότερο δυνατοί στη φυσική κατάσταση από όσο ήμασταν στο Μουντιάλ. Επίσης πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα μεγαλύτερα και η ομάδα θα είναι καλύτερη, κάτι που ελπίζω να φανεί στον αγωνιστικό χώρο από αύριο».

Αν η ισοπαλία θα τον άφηνε ικανοποιημένο: «Διαφέρει η ισοπαλία από ισοπαλία. Σαν αποτέλεσμα όμως όχι. Αν ισοφαρίσουμε στο 90 ή παίζουμε με δέκα παίκτες για μεγάλο διάστημα, τότε ίσως θα μας ικανοποιούσε. Εδώ ήρθαμε για τη νίκη και αυτός είναι ο στόχος μας. Αν δεν έρθει δεν νομίζω πως θα είμαστε 100% ικανοποιημένοι».

Για τις διαφορές συγκριτικά με το παιχνίδι με τη Ρουμανία: «Σίγουρα θα έπαιξε ρόλο το γεγονός πως δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό τότε. Δεν θα μπορέσουμε να το πούμε σε αυτό το ματς. Θα δούμε έναν άλλο ρυθμό από την Εθνική. Θα δούμε μία πιο σφιχτή ομάδα και μία ομάδα που θα τα κάνει όλα ενωμένη. Θα δούμε την εθνική περισσότερο ως ομάδα. Δεν εννοώ πως με τη Ρουμανία δεν ήμασταν. Απλά ο ρυθμός και το... όλοι μαζί δεν μπορεί να επιτευχθεί ξαφνικά αν δεν υπάρχουν παιχνίδια στα πόδια μας. Από τη Δευτέρα ξεκινήσαμε την προετοιμασία και ήρθαμε πιο κοντά στη φιλοσοφία του. Νομίζω πως θα δούμε την ομάδα πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο κ. Ρανιέρι».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Σάντος και Ρανιέρι: «Υπάρχουν αρκετές διαφορές. Έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Σε αγωνιστικό επίπεδο δεν γίνονται ξαφνικά μεγάλες αλλαγές. Έχει έρθει μία αλλαγή στη λειτουργία της ομάδας. Εγώ προσωπικά δεν νιώθω μεγάλη διαφορά αναφορικά με την ανθρώπινη επικοινωνία. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός ίσως ο κ. Ρανιέρι να δεθεί περισσότερο μαζί μας και να είναι περισσότερο φιλικός. Είναι νωρίς να κρίνουμε τις διαφορές ανάμεσα στους δύο τεχνικούς. Θα ήταν άσχημο να γίνουν συγκρίσεις».

Για την γκρίνια αναφορικά με το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα: «Την κριτική δεν την έζησα έντονα. Δεν ασχολούμαι αρκετά με τον Τύπο. Η αλήθεια είναι πως κακά τα ψέματα μιλάμε μεταξύ μας οι παίκτες και ξέρουμε τι γίνεται. Το θεωρώ φυσιολογικό έως ένα σημείο. Αν η κριτική είναι άσχημη μετά από κακό αποτέλεσμα είναι αποδεχτή. Είναι μέρος του επαγγέλματος. Όταν η κριτική περνάει σε προσωπικό επίπεδο και γράφονται κάποια πράγματα για την προσωπική ζωή του καθενός για εμένα είναι πολύ άσχημο και ασέβεια. Αλλά δυστυχώς έχουμε αρχίσει να το συνηθίζουμε και αυτό. Είναι φυσιολογική και δεδομένη η κριτική μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η δύναμή μας και η αδυναμία μας μαζί. Αυτό θα συνεχίζεται πάντα και το θεωρώ φυσιολογικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα