Μόβαλης: Δεν υπάρχει περίπτωση για 0,30 η μετοχή

14:22 22/3/2012 - Πηγή: AEK365

Με χθεσινή της δημοσίευση η ΠΑΕ ΑΕΚ πρόσθεσε ένα επιπλέον θέμα στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. στις 28 του μήνα, που ήταν η συζήτηση για νέα μείωση της μετοχής από το 1,2 ευρώ στο 0,30. Είναι ξεκάθαρο πλέον, με δεδομένα και τα χρήματα που αναμένονται από τον άγνωστο υποψήφιο επενδυτή, πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βάλει σε τρομερές περιπέτειες την ομάδα και ο οποιοδήποτε... άγνωστος να γίνει το απόλυτο «αφεντικό» με ένα ποσό κοντά στα

2,5 εκατ. ευρώ. Το aek365 επικοινώνησε με τον Ηλία Μπόβαλη, Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να ενημερωθεί για το αν έφτασε το swift number από τον άγνωστο επενδύτη. Αφού πρώτα μας τόνισε πως ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, αλλά όλοι βρίσκονται σε αναμονή, τον ρωτήσαμε για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ζητηθεί νέα παράταση.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να περιμένουμε. Για να μπορούμε όμως να πάμε στη Γ.Σ. και να συμφωνήσουν οι μέτοχοι με τη σύμβαση, θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί κάποια σοβαρά ζητήματα σχετικά με αυτά τα χρήματα που θα πάρουμε. Προσωπική μου άποψη είναι πως θα πρέπει να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο τα πάντα γύρω από την υπόθεση Ψωμιάδη. Ακόμα δηλαδή και αν αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τους νέους επενδυτές και οριστεί νέα διοίκηση, εμείς θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως η υπόθεση με τον Ψωμιάδη θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους. Έχουμε τόσους έγκριτους νομικούς στην ομάδα και πιστεύω ότι αυτό θα καταφέρουμε να το διασφαλίσουμε», μας είπε αρχικά.

Όσο για το αν σκέφτονται στην ΠΑΕ τη μείωση της μετοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο με ελάχιστο αντίτιμο, ήταν ξεκάθαρος, εκφράζοντας και τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τη θέση των μετόχων.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διαπραγματευτούμε την τιμή της μετοχής. Όποιος θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό κοντά στα 11 εκατ. ευρώ και να το πάρει. Η τιμή της μετοχής δεν θα πέσει στο 0,30 για να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιον να πάρει το 51% με 2,5-3 εκατ. ευρώ. Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα γιατί είναι απόφαση του Δ.Σ. και των μετόχων. Δεν θα περάσει κάτι τέτοιο από τη γενική συνέλευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα