Μουσλέρα: Με χαμηλό ποφίλ

19:57 8/6/2014 - Πηγή: AEK365

Η πρωταθλήτρια της Ν. Αμερικής θα ταξιδέψει την Δευτέρα για τη Βραζιλία, όπου θα μπει αμέσως στα βαθιά αφού είναι στον πιο δυνατό όμιλο της διοργάνωσης, με Ιταλία, Αγγλία και Κόστα Ρίκα. Ενα από τα μειονεκτήματα της Ουρουγουάης είναι ότι τώρα την υπολογίζουν περισσότεροι σε σχέση με πριν τέσσερα χρόνια αλλά υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι ήταν μια... φωτοβολίδα η πορεία του 2010. Σε αυτούς θέλησε να απαντήσει, μέσω συνέντευξης του, ο Μουσλέρα, που απολαμβάνει το γεγονός ότι η Ουρουγουάη δεν συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί ενώ αποθέωσε και τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

«Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι κάναμε το 2010 για να αποδείξουμε ότι δεν ήταν μια... φούσκα. Μετά την 4η θέση στο Μουντιάλ ακολούθησε η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και εμείς το ξέρουμε ότι η επιτυχία του 2010 δεν ήταν μία κι έξω. Δεν γίνεται να πάμε στη Βραζιλία και να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πάμε στον τελικό. Μπορεί οι οπαδοί να πιστεύουν ότι πρέπει να κατακτήσουμε το τρόπαιο αλλά εμείς πρέπει να έχουμε ως πρώτο στόχο να περάσουμε από τον όμιλο» είπε ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης, ο οποίος δεν ενοχλείται με το γεγονός ότι κανείς δεν τους υπολογίζει στα φαβορί: «Δεν με πειράζει καθόλου. Η Ουρουγουάη, άλλωστε, ποτέ δεν ήταν φαβορί. Προτιμώ να πάμε στο Μουντιάλ όπως πήγαμε και πριν τέσσερα χρόνια στη Ν. Αφρική, όταν ήμασταν η τελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το παγκόσμιο Κύπελλο και λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό. Αυτή η ομάδα πάντα είχε και έχει ένα χαμηλό προφίλ».

Από εκεί και πέρα, ο Μουσλέρα είπε ότι «το πρώτο ματς είναι και το πιο σημαντικό σε ένα Μουντιάλ και δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η Κόστα Ρίκα είναι αδύναμη αλλά ότι είναι μια ομάδα με παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη και πριν τέσσερα χρόνια παραλίγο να μην μας αφήσει να πάμε στη Ν. Αφρική» ενώ σε ερώτηση για το ποιος είναι ο τερματοφύλακας των άλλων ομάδων του ομίλου (Ιταλία, Αγγλία, Κόστα Ρίκα) που θαυμάζει, απάντησε: «Δεν γίνεται να μην θαυμάζεις τον Μπουφόν. Είναι το 5ο Μουντιάλ στην καριέρα του! Είναι 36 ετών αλλά αποδίδει σαν να είναι 24. Εχω παίξει εναντίον του και είναι σπουδαίος κάτω από τα δοκάρια, όπως είναι και τρομερός τύπος. Θα ήθελα πολύ να κάνω για την Ουρουγουάη όσα αυτός για την Ιταλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα