Μουρίνιο: Στην Ίντερ άφησα κάτι ξεχωριστό

16:10 28/2/2015 - Πηγή: AEK365

Η Ίντερ αποτελεί ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο στη καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος μίλησε για τη μοναδική σχέση που έχει με τους οπαδούς της ομάδας και σημείωσε πως άφησε κάτι το ξεχωριστό φεύγοντας πριν από πέντε χρόνια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: "Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με συναισθήματα και μετά από 15 χρόνια δεν μπορώ να το βιώσω χωρίς πάθος. Προφανώς,

μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου περισσότερο τώρα, όμως τα συναισθήματα πάντα υπάρχουν.
Έτσι ήταν η καριέρα μου στην Ίντερ, γεμάτη συναισθήματα και δραματικές στιγμές αλλά και από λόγια βγαλμένα από τη καρδιά".
Στη συνέχεια, ο Μουρίνιο τόνισε: "Η σχέση μου με τους οπαδούς της Ίντερ ήταν μοναδική από τη πρώτη μέρα και βρήκα επίσης εδώ μια εκπληκτική ομάδα. Είχα φανταστική σχέση με όλους παρόλο που είμαι δύσκολο άτομο για να συνεργαστεί κάποιος μαζί του.
Είμαι πολύ κριτικός απέναντι στους παίκτες μου. Μου αρέσει να δημιουργώ μια ισχυρή προσωπικότητα σε αυτούς και μετά απαιτώ από αυτούς. Βρήκα βέβαια προσωπικότητες που ήταν ήδη ισχυρές και έτσι το έργο μου ήταν ευκολότερο.
Στην Ίντερ άφησα κάτι ξεχωριστό πίσω. Τώρα ο Ελένιο Ερέρα και ο Μουρίνιο θεωρούνται κορυφές στην ιστορία του συλλόγου. Άφησα την Ίντερ γνωρίζοντας ότι είχα φτάσει στο ζενίθ. Κάναμε κάτι φανταστικό με τον Μοράτι και το υπόλοιπο τιμ".
Για το ενδεχόμενο να αναλάβει ξανά την Ίντερ, ο Μουρίνιο δήλωσε: "Είμαι επαγγελματίας. Αν μια μέρα δεν είχα ομάδα για να προπονήσω και η Ίντερ με απέρριπτε ή είχε ήδη ένα καλό προπονητή τότε... Όμως η Ίντερ θα έρχεται πάντα πρώτη. Σε οποιαδήποτε άλλη ιταλική ομάδα θα δούλευα ως επαγγελματίας, στην Ίντερ θα είχα πάθος και μια βαθιά σχέση με την ιστορία αυτής της ομάδας".
Τέλος, ο Μουρίνιο ρωτήθηκε αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να προπονεί τον Λιονέλ Μέσι. Η απάντηση του Πορτογάλου: "Θεωρώ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Έχω την αίσθηση ότι ο Μέσι θα είναι για πάντα στη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να κάνω λάθος, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί αύριο, όμως δεν βλέπω έναν παίκτη αυτού του επιπέδου εκτός Μπαρτσελόνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα