Μούλντερ: Ενας γίγαντας για την ΑΕΚ

10:27 4/5/2015 - Πηγή: AEK365

Ηταν απωθημένο του μπαμπά. Από τη στιγμή που εκείνος δεν στέριωσε, έμελλε να πέσει ο κλήρος στο τρίτο μέλος της οικογένειας. Ο Ερβιν Μούλντερ συνήθιζε να παίζει στα χωράφια του Πάνερντεν. Στα γερμανικά σύνορα. Στα πέριξ του Αρνεμ.

Το μπόι (κοιτάζει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά) το κληρονόμησε από τον πατέρα του. Οπως και τα μυστικά της θέσης. Η πρώτη ομάδα που αντιλήφθηκε το ταλέντο του ήταν εκείνη της ευρύτερης περιοχής, η Φιτέσε. Αυτή, όμως, που του έδωσε την ευκαιρία να συστηθεί στην

ολλανδική ποδοσφαιρική πιάτσα ήταν η Φέγενορντ. Σε ηλικία (μόλις) 18 ετών, υπό τις οδηγίες του Ερβιν Κούμαν σε έναν αγώνα με τη Χέρακλες (6-0). Δεν ήταν λίγοι τότε αυτοί που άρχισαν να κάνουν λόγο για το Νο 1 της επόμενης δεκαετίας στη «χώρα της τουλίπας». Εξάλλου, η ίδια η Ολλανδία αναζητούσε την επόμενη μέρα μετά τον Ερβιν Φαν ντερ Σαρ. Ο μικρός... πετάχτηκε μέχρι την Εξέλσιορ για μία χρονιά. Πήρε παραστάσεις, κέρδισε σε αυτοπεποίθηση και επέστρεψε στο λιμάνι του, το Ρότερνταμ. Ηταν θέμα χρόνου η καθιέρωσή του. Εξάλλου, η Φέγενορντ πριν 3-4 χρόνια δεν είχε μαντίλι να κλάψει και μοναδικός αγωνιστικός αιμοδότης της ήταν οι ακαδημίες της. Μετά την πρώτη πειραματική χρονιά (2010-11) ακολούθησε η έλευση του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Φέγενορντ και ο Μούλντερ δεν έβγαινε από την 11άδα ούτε με προεδρικό διάταγμα. Μόνο που η... μονιμότητά του κάτω από τα δοκάρια δεν συμβάδιζε με την ανάλογη προσωπική ανέλιξη. Υπήρχαν παιχνίδια που ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ παραήταν επιρρεπής στην γκέλα σε σημείο που ο Κούμαν -ελλείψει δεύτερου- να «μακιγιάρει» τις αδυναμίες του 26χρονου τερματοφύλακα προκειμένου να μην τον χάσει. Υπήρχαν και παιχνίδια που ο Μούλντερ -στην κυριολεξία- κατέβαζε τα ρολά, μα ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η απουσία σταθερότητας. Πότε θα είναι κάτω από τη βάση και πότε θα πιάνει το 10», μας μαρτυράει μία ψυχή από την Ολλανδία για την κυριαρχία του Μούλντερ στη Φέγενορντ την προηγούμενη τριετία. Το περασμένο θέρος οι μέρες χάριτος ολοκληρώθηκαν μια και ο νέος τεχνικός, Φρεντ Ρούτεν μετά τα 6 ματς Αυγούστου αξίωσε εδώ και τώρα την απόκτηση ενός τερματοφύλακα. Το Νο 2 του Αγιαξ, ο Φερμέερ, άλλαξε γειτονιά και αυτομάτως πήρε τα γάντια βασικού με τον «δικό μας» να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου. «Σέβομαι την απόφαση της ομάδας μου, αλλά έχω ως μότο ζωής κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος και αυτό θα διεκδικήσω», η ατάκα του... παθόντος για την απόφασή του να μην ανανεώσει με τη Φέγενορντ με λιγότερα λεφτά και έχοντας τον ρόλο της ρεζέρβας του Φερμέερ. Κάπου εδώ έρχεται η ΑΕΚ για να ανοίξει την αγκαλιά της σε έναν «πληγωμένο» γίγαντα.

Το «φάντασμα» του Φερμέερ!

Το ιστορικό της... κόντρας τους δρομολογείται από το 2012! Τότε που στην αποστολή των «οράνιε» για το Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ο Κένεθ Φερμέερ είχε «φάει» τη θέση του λεγάμενου από την τριάδα των Νο 1 του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ. Ο ίδιος τερματοφύλακας είναι αυτός που φέτος αφίχθη στο Ρότερνταμ στις 31 Αυγούστου (!) και υποχρέωσε τον Μούλντερ σε... θαμώνα του πάγκου. Την ίδια μέρα χρονολογείται και η τελευταία εμφάνιση του 26χρονου τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια της Φέγενορντ. Για φέτος το μενού είχε: 6 ματς (2 εξ αυτών στο Γιουρόπα Λιγκ)/7 γκολ παθητικό.

Τι αναφέρει το scouting report

Η καταγωγή του και μόνο υποδηλώνει μία ποδοσφαιρική παιδεία. Ολλανδός γαρ. Κοινώς, το παιδί έχει μία άλφα ευχέρεια με την μπάλα στα πόδια. Σύμφωνα με το ραπόρτο από το παρελθόν του Πάτρικ Λοντεβάιξ (σ.σ.: προπονητής τερματοφυλάκων της Φέγενορντ), o Μούλντερ παρά το μπόι του (193 εκατοστά) ξέρει να «λυγίζει» το κορμί του κάτω από την εστία και συνάμα είναι θαρραλέος στις εξόδους του. Εκείνο που τον προβληματίζει είναι η... ψυχολογία του, μια και στο φετινό ανταγωνισμό με τον Φερμέερ πέταξε «λευκή πετσέτα» με το καλημέρα. Η απουσία σταθερότητας είναι ένα ακόμη μειονέκτημα για τον Ολλανδό πορτιέρο.

H σχέση του με τον Κούμαν!

Ο Μάριο Μπιν μπορεί να ήταν ο προπονητής που καθιέρωσε τον Μούλντερ στη Φέγενορντ, μα εκείνος που έχει αφήσει το στίγμα του πάνω του δεν είναι άλλος από τον Ρόναλντ Κούμαν. Με τον νυν τεχνικό της Σαουθάμπτον, ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ σε τρία χρόνια στην Eredivisie έχασε μόλις 14 ματς πρωταθλήματος. Και τα 10 εξ αυτών λόγω τραυματισμού. «Ηταν πάντα direct και διαλλακτικός μαζί μου», η άποψη του Μούλντερ, την ώρα που ο Κούμαν μπορεί και να τον «έκραζε» δημοσίως για τα λάθη του, μα ποτέ δεν τον έκανε να αισθάνεται ανασφαλής για τα γάντια τού Νο 1. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος έφυγε και ο Μούλντερ εξαφανίστηκε...

Πηγή: sday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα