Μορφέσης: Ξεπερνάμε όλα τα προβλήματα

17:29 10/12/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας πως οι επιτυχίες έρχονται από την αγάπη που έχουν οι αθλητές στο πόλο, αλλά και την σκληρή δουλειά που κάνουν.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην Εθνική γυναικών και στους επόμενους στόχους του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

Για την κατάκτηση του μεταλλίου και τις συνθήκες που δουλεύουν:
«Κάποιες διοργανώσεις πάνε καλά, κάποιες όχι τόσο. Το παλεύω εδώ, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη. Όταν έρχονται επιτυχίες

τα ξεχνάς όλα. Το πόλο έχει αθλητές και γονείς που το αγαπάνε πάρα πολύ. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε με δυσκολίες. Έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε με πάρα πολλά προβλήματα. Δεν υπάρχουν κολυμβητήρια, δεν υπάρχει ζεστό νερό. Ωστόσο, τα σωματεία κάνουν πολύ καλή δουλειά. Οι μικρές κατηγορίες και οι μικρές ομάδες, βγάζουν αθλητές».

Για τις υποδομές στην Ελλάδα:
«Ειλικρινά ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τις διαφορές από τις άλλες χώρες. Οι άλλες ομάδες έχουν υποδομές. Όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό αισθανόμαστε άσχημα με αυτά που βλέπουμε. Έχουμε μεγάλη παράδοση στο πόλο. Μας πάει γιατί έχουμε ταλέντο και μεράκι. Με ένα τρόπο μαγικό βγαίνουν ταλέντα».

Για τις διαφορές που είχε η Εθνική από το Ευρωπαϊκό:
«Την προηγούμενη επιτυχία δεν την είχα ζήσει από κοντά. Η διαφορά δεν ήταν πολύ μεγάλη. Αυτή η φουρνιά είναι πολύ καλή και αυτό το είχαμε πει από την αρχή».

Για τους επόμενους στόχους του:
«Να οργανωθούμε με τις γυναίκες ξανά. Οι γυναικεία ομάδα αγαπάει αυτό που κάνει και το κάνει πολύ καλά. Βάζουμε κανόνες που προσπαθούμε να τηρούμε. Οι γυναίκες θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο. Επόμενος στόχος μας είναι το Παγκόσμιο στη Βαρκελώνη τον Ιούλιο του 2013. Πρέπει να ανανεωθούμε ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Εύχομαι μέχρι τότε να έχει αλλάξει το άθλιο σύστημα πρόκρισης. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας θα μπει και η ΗΠΑ στα προκριματικά, οπότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Είναι ένα άδικο σύστημα. Μπορεί να μένεις για έναν αγώνα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων».

Για το τι θα ζήταγε άμεσα από τους αρμόδιους:
«Άμεσα θα ζητούσα αυτό που μας έχει πει ο κύριος Ιωαννίδης με τα κίνητρα για τα παιδιά. Αυτό είναι το πρώτο και το άμεσο. Δηλαδή να μπαίνουν στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις. Το άλλο είναι το οικονομικό. Περιμένουμε τρία χρόνια για κάποιες οφειλές. Ένα σύνολο 60.000 ευρώ για τα χρυσά μετάλλια».

Keywords
Τυχαία Θέματα