Μοράτι: Ανησυχώ για το μέλλον της Ίντερ

18:21 3/8/2013 - Πηγή: AEK365

Τον τελευταίο καιρό ο Μάσιμο Μοράτι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ινδονήσιο μεγιστάνα, Ερίκ Τοχίρ, προκειμένου να πουλήσει την Ίντερ με τον πρόεδρο της ομάδας να μην κρύβει πως ανησυχεί για το μέλλον της λόγω των μειωμένων εσόδων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ίντερ, Ερνέστο Πελεγκρίνι, είχε πει πρόσφατα πως δεν μπορεί να φανταστεί την Ίντερ με ξένο αφεντικό που δεν θα είναι οπαδός της και σε δηλώσεις του ο νυν πρόεδρος, Μάσιμο Μοράτι, τόνισε: "Ο Ερνέστο Πελεγκρίνι είναι σωστός όταν λέει πως θα πρέπει

να αγαπάς την ομάδα αλλά έχω αποφασίσει να κοιτάξω στο μέλλον. Ακούω συνεχώς συζητήσεις για τα χρέη της Ίντερ αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Η Ίντερ έχει χρέη, τα οποία θα μπορούσα να καλύψω, όπως έχουν άλλες μεγάλες ομάδες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα έσοδα και πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον της ομάδας... Επί χρόνια στηριζόμασταν στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά αυτό δεν αρκεί πλέον. Είναι πρόβλημα αν δεν έχεις το δικό σου γήπεδο, το οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς όπως θέλεις".
Ο Μοράτι υπογράμμισε πως πιστεύει πως με τον Τοχίρ στην ιδιοκτησία η Ίντερ θα κάνει άνοιγμα στην αγορά της Ασίας για να μπορέσει να βρει τα έσοδα που χρειάζεται. Παράλληλα δήλωσε: "Η Ίντερ μείωσε σημαντικά τα χρήματα που δίνει σε συμβόλαια και γενικά τα έξοδα της αλλά αυτό δεν αρκεί όταν μειώνονται και τα έσοδα της. Δεν θέλω να πω ότι είναι θέμα επιβίωσης της Ίντερ αλλά θέμα ανάπτυξης και αλλαγής τρόπου λειτουργίας. Θέλω να πιστέψουν όλοι όταν λέω ότι άνω το καλύτερο για τους οπαδούς μας. Αν χρειαστεί, θα παραμείνω να βοηθήσω αλλά δεν χρειάζεται να με κάνετε και μύθο. Το να μετατρέπεται ένας πρόεδρος σε σύμβολο μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα".
Ουσιαστικά ο Μάσιμο Μοράτι προανήγγειλε την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Ινδονήσιο μεγιστάνα, Ερίκ Τοχίρ, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δύσκολα θα γίνει πριν τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα