Μοντέλα: Χάνει και η Γιουβέντους

18:43 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

«Πάντα παρακολουθούσα αγώνες με μεγάλο εννθουσιασμό και πάθος και αυτοί της Φιορεντίνα με τη Γιουβέντους ήταν πάντα τέτοιοι. Για όλους στη Φλωρεντία η ψυχολογία είναι διαφορετική πριν από αυτά τα ματς», είπε αρχικά ο προπονητής των Βιόλα θέλοντας να δείξει το κλίμα που επικρατεί και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το αγωνιστικό κομμάτι.

«Αναλύοντας τη Γιουβέντους βλέπουμε ότι δεν είναι απλά μια ομάδα με πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές αγωνιστικά αλλά και πνευματικά. Εχουν πολύ πάθος, πολύ αποφασιστικότητα και υπό αυτή την έννοια είναι και παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Από την άλλη πλευρά, όμως, καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα με ποιότητα, χαρακτήρα και πιστεύουν στη δουλειά που κάνουν».

Αφού, λοιπόν, ο Μοντέλα είπε τα καλύτερα για τους Μπιανκονέρι, ακολούθησε το σχόλιο του για το πώς η Φιορεντίνα μπορεί να νικήσει το βράδυ της Τρίτης: «Εμείς δε θα πρέπει να παρασυρθούμε ψυχολογικά επειδή απέναντι μας θα είναι η Γιουβέντους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας όπλα, να καταλάβουμε τη σημασία αυτού του αγώνα αλλά παράλληλα να προσπαθήσουμε να μείνουμε και λίγο... μακριά από το κλίμα που επικρατεί γιατί θα είναι ό,τι χειρότερο αν παρασυρθούμε από την έντονη επιθυμία για νίκη».

Ο προπονητής των Τοσκανών τόνισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με την Πάρμα (1-1), εξέφρασε την πίστη του ότι «ο Γιόβετιτς θέλει να αποδείξει κόντρα στη Γιουβέντους ότι σκέφτεται πώς θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για τη Φιορεντίνα» και όταν ρωτήθηκε αν θα έμενε ικανοποιημένος με την ισοπαλία κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, έδωσε την ακόλουθη απάντηση.

«Οχι, δε θα μπορούσα να δεχθώ τώρα την ισοπαλία. Είμαστε μία μέρα πριν το ματς, δουλεύουμε για τη νίκη και σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Θα είναι ήττα για εμάς αν σκεφτούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία. Το γεγονός ότι οι οπαδοί μας έχουν τέτοιες προσδοκίες από εμάς ενόψει του αγώνα με τη Γιουβέντους δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο με τη δουλειά που κάνουμε. Αυτό που θέλω από τους παίκτες μου είναι να μην μπουν στον αγώνα με υπερβολικό πάθος γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό δεν οδηγεί σε κάτι καλό... Θέλω να δω μια ψυχρή και με διαύγεια Φιορεντίνα. Δε χρειάζεται να πω κάτι στους παίκτες για να τους φτιάξω ψυχολογικά, αρκεί το γεγονός ότι η Γιουβέντους είναι αήττητη για 43 σερί αγώνες πρωταθλήματος»!

Τέλος, του ζητήθηκε και ένα σχόλιο για το γεγονός ότι η διοίκηση της Φιορεντίνα δε βρίσκει χώρο στο γήπεδο για τον Αντόνιο Κόντε, με τον Μοντέλα να λέει: «Ο Καρέρα δείχνει ότι έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Κόντε και ως τώρα η Γιουβέντους δε φαίνεται να έχει πληγωθεί από την απουσία του προπονητή από τον πάγκο. Βασικά με ανησυχεί περισσότερο η 11άδα της Γιούβε παρά το πού θα είναι ο Κόντε».

Keywords
Τυχαία Θέματα