«Μόνο να κερδίσει έχει η ΑΕΚ απόψε»

10:27 4/11/2012 - Πηγή: AEK365

Είναι γνωστός στον... Παναθηναϊκό ο Χάρης Κοπιτσής. Έχει "κεράσει" όμορφες στιγμές φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ σε ντέρμπι με τους "πράσινους" στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο λόγος που η γνώμη του για το αποψινό ντέρμπι έχει σημασία. Ο προπονητής της Κ17 της ΑΕΚ, μίλησε στο novasports.gr για το βραδινό ματς, εξηγώντας ότι η ΑΕΚ

έχει μόνο να κερδίσει από αυτό το παιχνίδι. Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Είναι το πρώτο ντέρμπι που θα δούμε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και με διαφορετικά ρόστερ από των προηγούμενων ετών.

«Πλέον υπάρχουν ειδικές οικονομικές συνθήκες στις ομάδες και βλέπουμε πολλούς νεαρούς παίκτες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους και προσπαθούν να την χτίσουν σε ομάδες όπως η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός. Επίσης δεν γίνονται και μεταγραφές πλέον κάτι που έχει αντίκρισμα και στην ποιότητα του παιχνιδιού και του πρωταθλήματος γενικότερα που αναζητεί τη νέα του ταυτότητα. Όλες οι ομάδες παίζουν με νεαρά παιδιά και με αμυντικούς προσανατολισμούς καθώς πρώτος στόχος είναι το αποτέλεσμα και όχι το ελεύθερο παιχνίδι, με εξαίρεση ίσως τον Ολυμπιακό. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το πάθος και η ένταση και λιγότερο το θέαμα και το ελεύθερο παιχνίδι».

Πως περιμένετε αυτό το παιχνίδι;

«Ασφαλώς και εύχομαι το παιχνίδι να μην είναι ίδιο με όσα έχουμε δει ως τώρα στο πρωτάθλημα, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος γι' αυτό. Όπως και να' χει όμως μιλάμε πάντα για το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι στο οποίο όμως η βαθμολογία και των δύο ομάδων δεν επιτρέπει να κάνουν πολύ ελεύθερο παιχνίδι. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει περισσότερα να κερδίσει από αυτό το παιχνίδι παρά να χάσει, όπως και από κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος ως τώρα. Αυτό το παιχνίδι πάντα κρίνεται στη δύναμη, στο πάθος και σε τι μέρα θα βρεθούν οι παίκτες. Παλαιότερα βέβαια υπήρχε και πολλή ποιότητα κάτι που είχε και αποτέλεσμα στον κόσμο.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος έχει τις ίδιες απαιτήσεις από τις δύο ομάδες ή βλέπει με συμπάθεια τη νέα προσπάθεια που γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες;

«Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει τη μεταβολή που έχει υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη μετάβαση σε μια νέα εποχή η οποία γίνεται με βίαιη κάθαρση. Υπό αυτή τη ματιά δεν συγκρίνονται το χθες με το σήμερα. Αυτά τα νέα παιδιά χρειάζονται βοήθεια ώστε αυτή η μετάβαση να έχει ουσία και να έχει θετικό αποτέλεσμα. Όμως χρειάζονται βοήθεια για να μην γίνει για μια ακόμη φορά μια τρύπα στο νερό».

Διακρίνετε κάποιο φαβορί ανάμεσα στις δύο ομάδες;

«Στο ντέρμπι αυτό δεν υπάρχουν φαβορί και το δείχνουν τα αποτελέσματα πραγματικά. Σίγουρα και οι δύο ομάδες έχουν κάποιο στιλ, η ΑΕΚ παίζει πιο αμυντικά, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει πιο ελεύθερα χωρίς να έχει καταφέρει να βρει την ταυτότητά του. Τα αποτελέσματα όμως και οι μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση και των δύο ομάδων δεν μας επιτρέπουν να πούμε ότι στο παιχνίδι αυτό υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί».

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τον Φερέιρα και τον Λίνεν.

«Οι δύο

Keywords
Τυχαία Θέματα