Μολότοφ και ξύλο στο Άγιο Όρος (VIDEO)

16:32 29/7/2013 - Πηγή: AEK365

Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο βίντεο που δείχνει την στιγμή της επέμβασης των ΜΑΤ στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου με τους μοναχούς που βρίσκονται ταμπουρωμένοι να καταγγέλλουν πως δέχτηκαν μολότοφ.
Κατά την διάρκεια της επέμβασης ένας μοναχός τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τους μοναχούς της παλιάς αδελφότητας.
Ο δικαστικός επιμελητής με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και μια μικρή μπουλντόζα (μπομπ κατ) στην οποία είχαν τοποθετηθεί περόνες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, επιχείρησαν να

εκτελέσουν την δικαστική απόφαση της έξωσης των μοναχών.

Όταν το περονοφόρο πλησίασε την πόρτα, μοναχοί από τα παράθυρα, ως άλλοι πολιορκούμενοι, έριξαν στον «πολιορκητικό κριό» όχι λάδι όπως συνηθιζόταν στις μεσαιωνικές πολιορκίες, αλλά βόμβα μολότοφ, αναγκάζοντας τον χειριστή του μηχανήματος να οπισθοχωρήσει.
Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου δήλωσε: "το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Ο δικαστικός επιμελητής που πήγε στην περιοχή για να εκτελέσει την απόφαση αυτή, συνοδευόμενος από ομάδα πολιτών, δέχτηκε επίθεση από το αντιπροσωπείο από ομάδα μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που του πέταξαν εκρηκτικά".
Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής - που καλούσε τους μοναχούς να εγκαταλείψουν το κονάκι - εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. «Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι μοναχοί, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με πιστούς που προσέτρεξαν για βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα