Μόλις τρεις Άγγλοι στον τελικό του Community Shield

12:51 11/8/2014 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Community Shield μια ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς να έχει ούτε έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή στην αρχική της ενδεκάδα.
Πρόκειται για τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία παρατάχθηκε κόντρα στην Άρσεναλ δίχως να έχει παίκτη γεννημένο στο Νησί ενώ, από την άλλη μεριά, η ομάδα του Λονδίνου είχε μόλις τρεις Άγγλους στο αρχικό σχήμα.
Ο Βενγκέρ έδωσε φανέλα βασικού στους Κίεραν Γκιπς, Κάλουμ Τσέιμπερς και Τζακ Γουίλσιρ με τον Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν να μένει στον πάγκο. Αντίθετα, στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν χρησιμοποίησε

ούτε λεπτό τους Τζο Χαρτ, Μίκα Ρίτσαρντς, Τζέιμς Μίλνερ και Σκοτ Σινκλέρ.
Ανάλογο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στον τελικό του 2005 όταν Άρσεναλ και Τσέλσι παρατάχθηκαν με μόλις τρεις Άγγλους παίκτες. Ο Άσλεϊ Κόουλ από την Άρσεναλ και οι Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ.
Πριν από λίγο καιρό, ο άμεσος συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Ρόι Χότζον, ο Γκάρι Νέβιλ, είχε δηλώσει: "Σιγά-σιγά σκοτώνουμε τους εαυτούς μας. Γελάμε με τη Σκωτία και τη Βόρειο Ιρλανδία, αλλά αυτό συμβαίνει πλέον και στην Αγγλία.
Πριν από 25 χρόνια, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν στο ρόστερ τους Σκωτσέζους, Ιρλανδούς και Ουαλούς. Κάποτε το έκαναν όλες οι ομάδες της κορυφής, τώρα αυτό δεν συμβαίνει. Υπάρχουν κάποιοι Άγγλοι, αλλά κι αυτοί σταδιακά συρρικνώνονται".

Keywords
Τυχαία Θέματα