Τη γλίτωσε ο Ζιρού

16:40 23/8/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 2-2
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Στο 2-2 έμειναν Έβερτον και Άρσεναλ μετά από ένα συγκλονιστικό ματς.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ανήκε στην Άρσεναλ, με την μπάλα να φτάνει στον Τσάμπερλεϊν που με έξυπνο πλασέ από τα όρια της περιοχής προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, αλλά αστόχησε για λίγα εκατοστά. Η Έβερτον δεν άργησε να απαντήσει και μάλιστα το έκανε με γκολ! Ο Εζίλ έχασε το μαρκάρισμα του Κόουλμαν και εκείνος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Μπάρι, έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα

ο Κέβιν Μιραλάς είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα των «ζαχαρωτών», αλλά έχασε τον βηματισμό του απέναντι στον Σέζνι (αφού ο Τσέιμπερς τον έχασε στην φάση αυτή) και στο πέσιμο αστόχησε ελάχιστα για το 2-0.

Εκείνος που δεν λάθεψε απέναντι στον Πολωνό κίπερ ήταν ο Στίβεν Νέισμιθ στο 44', που μετά από πάσα του Λουκάκου σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, διπλασίασε τα τέρματα τους. Ωστόσο το γκολ κακώς μέτρησε, αφού ο Σκωτσέζος ήταν εκτεθειμένος.

Το δεύτερο μισό άρχισε με τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ. Ο Ζιρού, που αντικατέστησε τον Σάντσες, βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το βολέ στην κίνηση πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από το δοκάρι. Ο Γάλλος ήταν και πάλι πρωταγωνιστής για το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά σούταρε και πάλι εκτός εστίας. Με 20' περίπου να απομένουν στο ρολόι, ο Ζιρού δεν μπόρεσε και τρίτη φορά να ευστοχήσει, με την διαφορά πως σε αυτή του τη νέα ευκαιρία ο Χάουαρντ δήλωσε «παρών» αποκρούοντας σουτ του από τα δέκα μέτρα.

Στο 83ο λεπτό η Άρσεναλ ξαναμπήκε στο ματς, με τον Καθόρλα να βρίσκει τον Ράμσεϊ και τον δεύτερο να μειώνει σε 2-1 και στο 90+1' απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Ζιρού να συναντά την σέντρα του Μονρεάλ και να ισοφαρίζει στο τελικό 2-2.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Μιραλάς (Ατσού 84'), Νέισμιθ, Πίενααρ (Όσμαν 9'), Λουκάκου (ΜακΓκίντι 75')

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Ντεμπισί, Μερτεζάκερ, Τσέιμπερς, Μονρεάλ, Φλαμινί, Τσάμπερλεϊν (Κάμπελ 74'), Γουίλσιρ (Καθόρλα 74'), Ράμσεϊ, Εζίλ, Αλέξις (Ζιρού 46')

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 0-0
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στο 0-0 κόλλησαν Σαουθάμπτον και Γουέστ Μπρομ και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.


Με την Γουέστ Μπρομ σε θέση άμυνας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους και την Σαουθάμπτον να διατηρεί μια ανούσια κατοχή μπάλας, η οποία έφτασε στο 62%, πέρασε το πρώτο 45λεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφηκε μόλις ένα σουτ προς την εστία και από τις δύο ομάδες, με την Σαουθάμπτον να μη βρίσκει τρόπο να ξεμπλοκάρει από την άριστη αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιντέγε πέρασε αλλαγή αντί του Ανιτσέμπε και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα. Η Σαουθάμπτον έφτασε μάλιστα μια ανάσα από το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ-Πράουζ αλλά ο Φόστερ απομάκρυνε εντυπωσιακά, παρά την αλλαγή πορείας της μπάλας. Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταίο αξιοσημείωτη φάση στην αναμέτρηση, η οποία θα ξεχαστεί γρήγορα και για τις δύο ομάδες.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Γιοσίντα, Μπερτράντ, Γουανιάμα, Σνάιντερλιν, Γουόρντ-Πράουζ (Κορκ 77'), Ντέιβις (Λονγκ 46'), Τάντιτς, Πελέ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίσντομ, Ντόσον, Όλσον, Ποκονιόλι (Ντέιβιντσον 59'), Μουλούμπου, Γκάρντνερ, Μπεραΐνο (Σεσενιόν 88'), Ντοράν, Μπραντ, Ανιτσέμπε (Ιντεγέ 51')

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 1-3
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Μεγάλο διπλό με 3-1 για τη Γουέστ Χαμ επί της Κρίσταλ Πάλας.

Το πρώτο 20λεπτο στην αναμέτρηση όχι μόνο δεν είχε μια καλή στιγμή για μια από τις δύο ομάδες αλλά πέρα από την κατοχή μπάλας που προσπαθούν να «χτίσουν», δεν κατόρθωσαν να φτάσουν ούτε καν απειλητικά προς την αντίπαλη εστία. Μια υποψία φάσης προσπάθησε να δημιουργήσει ο Μπάνον, ωστόσο η σέντρα που επιχείρησε, αποτέλεσε εύκολη υπόθεση για τον Άντριαν. Ωστόσο όλα άλλαξαν ξαφνικά. Στο 23΄η Γουέστ Χαμ προειδοποίησε με τον Ντάουνινγκ να σεντράρει για τον Κόουλ, αυτός βρήκε με το κεφάλι τον Κρέσγουελ όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Ντιλέινι. Τελικά στο 34ο λεπτό ο Ζάρατε με υπέροχη προσπάθεια και ενάεριο σουτ νίκησε τον Σπερόνι για το 0-1. Τα «σφυριά» δεν σταμάτησαν όμως εκεί και τρία λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ντάουνινγκ. Έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά και με ένα όμορφο σουτ, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Κρίσταλ Πάλας. Ο Ο'Κίφι βρήκε τον Σαμάκ αμαρκάριστο και ο τελευταίος με ωραία προσπάθεια νίκησε τον Άντριαν, μειώνοντας σε 2-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά στη συνέχεια ωστόσο στο 61ο λεπτό ένα λάθος του Ντιλέινι έπειτα από μια μακρινή εκτέλεση φάουλ, έδωσε τη δυνατότητα στον Κόουλ να χριστεί σκόρερ και αυτός δεν αστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για τους φιλοξενούμενους.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Κέλι, Χάνγκελαντ, Ντιλέινι, Γουόρντ, Μπάναν, Γιέντινακ, Ο'Κίφι (Μάρει 84'), Μπολάσι, Σαμάκ, Κάμπελ (Γκέιλ 69')

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Άντριαν, Ο' Μπράιαν, Τόμκινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Νομπλ, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ, Ζάρατε (Πογέτ 82'), Βαζ Τε, Κόουλ (Σακό 67')

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΜΠΕΡΝΛΙ: 1-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

Σημαντική νίκη με 1-0 για τη Σουόνσι επί της Μπέρνλι.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στην Σουόνσι. Στο 4ο λεπτό ο Ρούτζλετζ εβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπονί πήρε την κεφαλιά με εξουδετερωμένο τον Χίτον όμως ο Σέικελ απομάκρυνε, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η Μπέρνλι απάντησε στο 8ο λεπτό με τον Γιούτκεβιτζ να μην μπορεί να νικήσει τον Φαμπιάνσκι, περνώντας την μπάλα από πάνω του ενώ δύο λεπτά, ο γκολκίπερ της Σουόνσι απομάκρυνε τον κίνδυνο έπειτα από το γύρισμα Άρφιλντ. Στο 17ο λεπτό ο Σίγκουρτσον έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όμως στο 23΄ο πρώην άσος της Τότεναμ «σέρβιρε» για τον Ντάιερ, ο οποίος δεν αστόχησε νικώντας τον Χίτον για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπέρνλι μπήκε με απειλητικές διαθέσεις και επισκέφθηκε γρήγορα δύο φορές την εστία των «κύκνων. Στο 50΄ο Γιούτκεβιτς αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Γουίλιαμς και να απομακρύνει σε κόρνερ ενώ δύο λεπτά μετά σέρβιρε για τον Άρφιλντ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι.Η Μπέρνλι έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 63΄με τον Γιούτκεβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ με το κεφάλι. Η Σουόνσι αφού ξεπέρασε το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου «αναίμακτα», άρχισε να ανακτά ξανά τον έλεγχο και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις με τον Μοντέρο από τα άκρα, όπως αυτή του 81ου λεπτού. Ο Χίτον απομάκρυνε τη σέντρα του μεσοεπιθετικού της Σουόνσι μπροστά από τον Γκομίς όμως ο Κι ακολούθησε τη φάση αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Αμάτ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Σέλβι, Ντάιερ (Μοντέρο 65'), Σίγκουρντσον, Ράουτλετζ, Μπονί (Γκομίς 63')

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τριπιέρ, Σέικελ, Νταφ, Μι, Άρφιλντ, Τζόουνς, Μάρνεϊ, Τέιλορ (Γουάλας 71'), Ινγκς, Γιούτκεβιτζ (Μπαρνς 82')

ΤΣΕΛΣΙ-ΛΕΣΤΕΡ: 2-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Δυσκολεύτηκε αρκετά η Τσέλσι, αλλά τελικά επικράτησε με 2-0 της Λέστερ.

Η Τσέλσι έδειξε να αιφνιδιάζεται από το δυνατό ξεκίνημα της Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αφού οι νεοφώτιστοι δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να παίξουν άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, δεν είχε καταγραφεί ούτε μία σπουδαία φάση για τους «μπλε» ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να φτάνουν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Κουρτουά. Στο 32ο λεπτό μάλιστα ο Βέλγος τερματοφύλακας, απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Μαρέζ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες για την Τσέλσι. Πρώτα ο Οσκαρ και μετά ο Ιβάνοβιτς δεν κατάφεραν να νικήσουν, ο πρώτος το δοκάρι και ο δεύτερος τον Σμάιχελ, ο οποίος έδειξε τις ικανότητές του στη δυνατή κεφαλιά του Σέρβου. Σε ετοιμότητα όμως έδειξε να βρίσκεται και ο Κουρτουά όταν σε μια αντεπίθεση στο 51ο λεπτό, ο Χάμοντ σούταρε, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Βέλγος κατάφερε να απομακρύνει με τα πόδια. Η Τσέλσι απάντησε στη χαμένη ευκαιρία με τον Ιβάνοβιτς ξανά όμως και πάλι ο Σμάιχελ ήταν σε ετοιμότητα. Ο Δανός τερματοφύλακας έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του στο 57ο λεπτό, νικώντας σε τετ-α-τετ τον Φάμπρεγας. Ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στη φάση του 63ου λεπτού. Ο Ιβάνοβιτς με εξαιρετική ντρίμπλα απέφυγε δύο αντιπάλους σέρβιρε στον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Σμάιχελ για το 1-0. Κάπου εκεί η Λέστερ έδειξε να κάμπτεται ηθικά. Ο Αζάρ στο 78ο λεπτό με υπέροχη προσπάθεια και αφού πέρασε δύο παίκτες, σούταρε συρτά και δυνατά, νικώντας τον Σμάιχελ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 80ο λεπτό, το «Στάμφορντ Μπριτζ» αποθέωσε τον Ντρογκμπά, ο οποίος πέρασε αλλαγή στη θέση του Κόστα, ενώ το στιγμιότυπο με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς όρθιο να χειροκροτεί τον Ιβοριανό άσο, έκλεψε την παράσταση!

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Σίρλε (Ραμίρεζ 63'), Όσκαρ (Γουίλιαν 69'), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (Ντρογκμπά 80')

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λαέ, Μόργκαν, Μουρ, Κοντσέσκι, Μαρέζ (Ολμπράιτον 67'), Κινγκ, Χάμοντ (Φλέτσερ 72'), Σλουπ, Ουλόα, Νούτζεντ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 0-0
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Άστον Βίλα και Νιούκαστλ σε ένα μέτριο ματς στο «Βίλα Παρκ».Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στο 0-0, τα λέει όλα για το πρώτο 45λεπτο.

Αστον Βίλα και Νιούκαστλ δεν κατάφεραν να πιάσουν ρυθμό στην αναμέτρηση και καμία από τις δύο δεν είχε έστω για ένα συνεχόμενο πεντάλεπτο την κατοχή της μπάλας ώστε να ασκήσει πίεση στα αντίπαλα καρέ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «χωριάτες» ήρθε στο 17ο λεπτό με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ενζόγκμπια, το οποίο έστειλε την μπάλα άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Καμπέγια στο 25ο λεπτό με τους δύο τερματόφυλακες να μην επεμβαίνουν μπροστά από τις εστίες τους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Στο 47ο λεπτό, το σουτ του Ενζόγκμπια βρήκα πάνω στα σώματα και η μπάλα απομακρύνθηκε ενώ τρία λεπτά μετά, κεφαλιά του Γιάνμαατ, απομάκρυνε ο Γκουζάν.Η Νιουκάστλ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να φτάσει απειλητικά στην εστία των «χωριατών».Από το 70' και μετά ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο με τους δύο προπονητές να προσπαθούν από τον πάγκο να κάνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις ψάχνοντας τη νίκη. Ο Πέρεθ, ο οποίος πέρασε αντί του Ριβιέρ, είχε μια καλή στιγμή στο 83' για τη Νιούκαστλ ωστόσο το τελείωμά του ήταν πολύ κακό. Μέχρι τη λήξη του αγώνα, το μοναδικό αξιοσημείωτο, ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γουίλιαμσον στο 90ο λεπτό.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Χάτον, Σεντέρος, Φλάαρ, Σισοκό (Μπέικερ 81'), Γουέστγουντ, Ντελφ, Ρίτσαρντσον (Μπεντ 76'), Βάιμαν, Ενζόγκμπια (Σάντσεζ 62'), Αγκμπονλαχόρ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Ντουμέτ, Ανίτα (Ντε Γιονγκ 70'), Κόλμπακ, Γκουφράν, Σισοκό, Καμπέγια, Ριβιέρ (Πέρεθ 77')

Keywords
Τυχαία Θέματα