Μίτσελ: Κάτι παραπάνω από Άγιος ο Ρομπέρτο

08:15 6/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ είχε την τύχη με το μέρος του και χάρη στον Ρομπέρτο κέρδισε 1-0 την Μπενφίκα με τον Μίτσελ να υποστηρίζει πως το ποδόσφαιρο ήταν δίκαιο με τον Ισπανό πορτιέρο τον οποίο χαρακτήρισε ως κάτι παραπάνω από Άγιο. Παράλληλα παραδέχτηκε πως οι παίκτες του δεν πάλεψαν στο ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού

στην συνέντευξη Τύπου για:
- Τον Άγιο Ίκερ της Ρεάλ, της πρώην ομάδας του και τον... Άγιο Ρομπέρτο: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους τερματοφύλακές μας. Ευτυχώς για εμάς ήταν κάτι παραπάνω από Άγιος σήμερα ο Ρομπέρτο. Δεν ξέρω τι είναι παραπάνω. Ίσως ο Πάπας.
Δεν ήμασταν καλοί σήμερα. Χάσαμε το πιο σημαντικό στοιχείο μας. Την κατοχή της μπάλας. Αμυνθήκαμε κοντά στην εστία μας. Περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα αλλά όχι τέτοια εικόνα και εξέλιξη. Δεν είμαστε μία ομάδα που συνηθίζει να αμύνεται έτσι. Η πρόθεσή μας ήταν να παίξουμε πολύ ψηλά και να πιέσουμε. Δεν το πετύχαμε σήμερα ούτε με τις αλλαγές και δεν θέλω να δικαιολογηθώ άλλο. Δεν θέλω γενικά να δικαιολογούμαι άλλο. Είμαι ευχαριστημένος για τους 7 βαθμούς σε 4 ματς. Είναι δίκαιο για μένα. Κερδίσαμε σήμερα το ματς λόγω του τερματοφύλακά μας που ήταν ένα μεγαλείο".
- Την αντίδρασή του μετά το ματς που αγκάλιασε τον Ρομπέρτο: "Υπέφερε πολύ σήμερα. Ήταν δίκαιο το ποδόσφαιρο μαζί του. Ήταν μία ρεβάνς για εκείνον για την Μπενφίκα. Τότε δεν είχαν πάει καλά τα πράγματα για εκείνον. Τώρα πήγαν εξαιρετικά. Επίσης του είπα πως τον προσκαλώ σπίτι μου αυτήν την εβδομάδα να φάει δωρεάν".
- Το κατά πόσον είναι ευτυχής για απόψε και τις ελπίδες πρόκρισης: "Είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε 2 ματς και θέλουμε μία νίκη. Είμαστε κοντά όμως χρειαζόμαστε ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε μέχρι να το πετύχουμε".
- Το εάν περίμενε ό,τι σε έναν αγώνα δεν θα του έβγαινε τίποτα απ' όσα σχεδιάσει και πως θα κέρδιζε λόγω Ρομπέρτο και μίας φάσης: "Πραγματικά δεν ήταν το στιλ μας αυτό σήμερα. Όταν δεν σου βγαίνουν τα πράγματα πρέπει να παίξεις όπως μπορείς. Εάν κάποιος αμφιβάλλει του θυμίζω το ματς με την Παρί. Παίξαμε εξαιρετικά αλλά δεν πήραμε κανέναν βαθμό. Επίσης στην Λισσαβώνα που φύγαμε με μία απλή ισοπαλία. Σήμερα δώσαμε αξία στην ισοπαλία. Εάν με ρωτάτε για το κατά πόσον είναι δίκαιο το σκορ απόψε σας απαντώ ναι. Κατ' εμέ είναι δίκαιο που έχουμε μαζέψει 7 βαθμούς. Εάν ρωτάτε για το εφόσον πρέπει να παίξουμε αλλιώς για να φτάσουμε πιο μακριά σας λέω σίγουρα ναι. Δεν έχω φύγει από την πραγματικότητα".
- Τους αγώνες με Παναθηναϊκό και Μπενφίκα και το πρέσινγκ: "Δεν συμφωνώ με εσάς. Πιστεύω πως με τον Παναθηναϊκό είχαμε κατοχή και παρότι ο αντίπαλος μας πίεζε είχαμε υπομονή και ευκαιρίες. Γι' αυτό και σκοράραμε. Έτσι έπρεπε να παίξουμε το ματς και το παίξαμε. Για σήμερα σας δίνω δίκιο. Σήμερα χάσαμε την κατοχή. Κουραστήκαμε πολύ γιατί τρέχαμε πίσω από τον αντίπαλο έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Όμως το να παίξεις τέτοιο ματς με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο. Εάν με ρωτάτε εάν θέλω κατοχή μπάλας σας λέω πάντα. Επίσης για τον τερματοφύλακα επισημαίνω πως πάντα τον θέλω έτσι".
- Το εάν μίλησε με τον κ. Μαρινάκη και το κατά πόσον θα εισηγηθεί την αγορά του Ρομπέρτο: "Όχι δεν προλάβαμε να μιλήσουμε. Θα τελειώσουμε την χρονιά. Να την τελειώσουμε καλά και θα δούμε. Εάν του ζητήσει ο Ρομπέρτο να μείνει ο προπονητής, δηλαδή εγώ, θα είναι καλό πιστεύω (γέλια)".
- Το ποιο είναι το... ταβάνι του Ολυμπιακού στον θεσμό: "Εάν με ρωτούσατε την στιγμή της κλήρωσης θα έλεγα ναι λόγω πίστης στην ομάδα. Για τώρα είμαστε ευχαριστημένοι. Θα απολαύσουμε την στιγμή και μετά θα σκεφτούμε την συνέχεια".
- Την πιθανή αναθεώρησή του για κάποιους παίκτες που δεν "τράβηξαν" και τον Βάις: "Πραγματικά δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Αρκετοί παίκτες δεν κάναμε αυτά που επιθυμούσαμε. Αυτό είχε να κάνει με λάθη στον σχεδιασμό. Χθες στην προπόνηση ο Βάις μου είπε την ώρα που κάναμε τα στημένα πως δεν ένιωθε καλά και ό,τι δεν μπορούσε να συνεχίσει. Σήμερα μου μίλησε και μου επισήμανε ό,τι δεν ένιωθε εντάξει. Μου ζήτησε συγγνώμη. Εγώ εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και έτσι αποφασίσαμε να μην παίξει. Προσωπικά πάντα ζητάω από τους παίκτες μου να παλεύουν στο ματς. Σήμερα δεν το έκαναν".
- Τα κόρνερ που έχουν στοιχίσει βαθμούς αλλά και έχουν δώσει πόντους: "Μας ανησυχεί όταν τα κόρνερ μας κοστίζουν. Είμαστε χαρούμενοι όταν βάζουμε. Χθες ρωτήθηκα για κάτι τέτοιο και είπα πως συνεχώς δουλεύουμε στα στημένα με στόχο το καλύτερο. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το 60 με 70% των γκολ μπαίνουν από στημένες φάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα