Μίτσελ: Για αυτό με έδιωξε ο Μαρινάκης

18:35 10/1/2015 - Πηγή: AEK365

Αιφνιδιασμένος εξακολουθεί να είναι ο Μίτσελ για την απόλυση του από τον Ολυμπιακό με τον Ισπανό τεχνικό να αποκαλύπτει πως ο Μαρινάκης του εξήγησε γιατί πήρε αυτή την απόφαση παρόλο που, όπως είπε, πριν τρεις μήνες συζητούσαν την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στο ισπανικό δίκτυο ABC
- Ο Ολυμπιακός

είναι ένα πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ και ενώ συνεχίζει στο Europa League. Γιατί ο κ. Μαρινάκης δεν σε διατήρησε στον πάγκο της ομάδας;
"Ο πρόεδρος μου είπε πως θα πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας και πως οι απαιτήσεις θα είναι πάντα πολύ μεγάλες. Παρότι είχαμε κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες και είχαμε κερδίσει με 2-1 τον Πλατανιά σε ένα ματς όπου είχαμε αγωνιστικά προβλήματα, μου ζήτησε πιο πολλά. Αξίωσε να παίζουμε πιο καλά. Το δέχθηκα αλλά δεν συμφώνησα απόλυτα".
- Η διοίκηση της ομάδας προχώρησε σε πωλήσεις σημαντικών παικτών ενώ αποχώρησε και ο Αμπιντάλ. Αντίστοιχα οι μεταγραφές που έγιναν δεν βγήκαν και τόσο.
"Έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες και μετά ο Αμπιντάλ, όμως όλα αυτά θα συνιστούσαν μια φτωχή δικαιολογία αν λέγαμε κάτι. Υπάρχει πάντα αιτιολογία για τις πωλήσεις. Παίξαμε δυο σερί χρονιές στο Τσάμπιονς Λιγκ και υπήρξε το... ερωτηματικό για τη σταθερότητα του ρόστερ. Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός πουλάει αρκετά. Έχει μπει δυναμικά στην αγορά. Όμως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τη πορεία στην Ευρώπη. Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα και η άποψη όλων στην ομάδα ήταν πως έπρεπε ο Ολυμπιακός να είναι πρώτος. Όσο για τον Αμπιντάλ, το ξέραμε εδώ και δυο μήνες. Είχα ζητήσει παίκτη και το πλάνο θα προχωρήσει".
- Παρά την πορεία σας στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός δεν σας κράτησε...
"Είναι κάτι που και εμένα με... τρώει. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι περάσαμε τον όμιλο και μετά διεκδικήσαμε ξανά την πρόκριση με τη Μάντσεστερ. Φέτος συγκεντρώσαμε αρκετούς πόντους και περάσαμε στο Europa League. Τρεις μήνες πριν μιλούσαμε με την ομάδα για την ανανέωση του συμβολαίου μου".
- Τι σου είπαν; Απολύθηκες όντως;
"Το συμβόλαιο μου έληγε τον Ιούνιο και τρεις μήνες πριν είχαμε αρχίσει κουβέντα για την ανανέωση του. Ξέρω την κουλτούρα και την λογική του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζω το πώς λειτουργεί και το πόσο καλά. Είναι φυσιολογικό για εκεί να αλλάζει προπονητής κάθε επτά παιχνίδια. Έλεγα σε κάποια στιγμή ότι αντιμετώπισα τον ίδιο προπονητή σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Οι Έλληνες και η ομάδα μας φέρθηκαν εξαιρετικά. Και σε εμένα και στη σύζυγο μου. Τώρα που δεν είμαι στην ομάδα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με εκτιμούν πολύ ακόμα. Τα polls δείχνουν πως το 90% του κόσμου ήθελε να μείνω".
- Όλα αυτά κάνουν ακόμα πιο δύσκολο στο να κατανοήσουμε γιατί αποχώρησες.
"Το 90% του κόσμου ζήτησε από τον πρόεδρο να με κρατήσει, όμως το... αφεντικό είναι πάντα το αφεντικό. Ο πρόεδρος αποφασίζει. Φεύγω με την υπερηφάνεια και τη χαρά πως έβαλα το όνομα του Ολυμπιακού ακόμα πιο ψηλά στον χάρτη της... Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός μου επέτρεψε να οδηγήσω τον σύλλογο στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον ευχαριστώ για αυτό".
- Ένας άλλος λόγος για την αποδέσμευσή σου ήταν η υποτιθέμενη κόντρα με τον Κριστιάν Καρεμπέ...
"Η... κόντρα με τον Καρεμπέ είναι ψέμα. Ποτέ δεν συγκρούστηκα μαζί του. Με τον Κριστιάν έχουμε εξαιρετική σχέση. Και είχαμε... Απλώς ο Κριστιάν δεν ερχόταν τόσο συχνά στην Ελλάδα καθώς είχε υποχρεώσεις και με την FIFA. Είναι αδύνατον όμως να κάνεις λάθος με έναν τέτοιο χαρακτήρα".
- Τώρα θέλεις να κλείσεις σε άλλη ομάδα ή κάνεις άλλα πλάνα;
"Το όνειρο κάθε προπονητή είναι να ξεκινήσει σε μια ομάδα από την αρχή της σεζόν και να αγοράζει διαρκώς παίκτες συγκριτικά με το πόσο πουλάει. Όμως αυτό δεν είναι πιθανό. Δεν μπορεί να γίνει, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και σε χώρες εκτός της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό είναι πως κερδίσαμε τρεις τίτλους και ο κόσμος είδε την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και αυτό μένει για πάντα...".

Keywords
Τυχαία Θέματα