Μητροπολίτης Άνθιμος: Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία (VIDEO)

10:55 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

Την αντίθεσή του για την ομοφυλοφιλία και τις παρελάσεις «Υπερηφάνειας» εξέφρασε εκ νέου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, κάνοντας λόγο για θανάσιμο αμάρτημα.
«Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα», είπε χαρακτηριστικά χθες στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς».
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία, απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ' έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν».
Αναφερόμενος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο μητροπολίτης είπε ότι τον συμπαθεί, ωστόσο, απορρίπτει την ιδεολογία του. Επίσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης δηλώνουν άθεοι. Άσκησε τέλος κριτική και στις ενδυματολογικές επιλογές του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. «Έχει μία τάση εκκεντρισμού, σε κεντρίζει είτε να τον απορρίψεις, είτε να τον δεχτείς. Θέλει μία ακόμα αρετή, την ταπείνωση». Ο ίδιος συνέχισε για το γεγονός ότι δεν σέβεται τον ενδυματολογικό κώδικα λέγοντας: « Δεν μου αρέσει. Όλοι στο Eurogroup είναι με το κοστούμι, μία γραβάτα και τα χαρτιά τους. Εσύ πρέπει να σκεφτείς τι θα προκαλέσει η ενδυμασία σου. Είναι λίγο προκλητική» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ανθιμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα