Μητέρα Βίκυς Σταμάτη: Το παιδί είναι μαζί μας, δεν ξέρω τι είναι αυτά που λέγονται

15:38 2/4/2015 - Πηγή: AEK365

Εξαφανισμένη είναι η Βίκυ Σταμάτη. Η είδηση της απόδρασής της έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης ενώ η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό της. Εν τω μεταξύ, τέσσερις φρουροί οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξή της στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου.
Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει προκληθεί από μία πληροφορία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και αναφέρει πως ο 8χρονος γιος της κυρίας Σταμάτη είναι

άφαντος. Το protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γιαγιά του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, και η κυρία Γεωργία Σταμάτη διέψευσε κατηγορηματικά όσα ακούγονται: «Το παιδί είναι μαζί μου. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά που ακούγονται» είπε. Πρόσθεσε δε πως το πρωί το παιδί έφυγε από το σπίτι με τον παππού του για να πάει να αγοράσει ένα παιχνίδι.
«Φοβάμαι ότι η κόρη μου κινδυνεύει. Μίλησα χθες το απόγευμα μαζί της και ήταν στενοχωρημένη και απογοητευμένη. Είχε να μιλήσει δύο μήνες με το παιδί της. Φοβάμαι μήπως κάνει κάτι κακό», είπε η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη.

Είχε συνεργό η Βίκυ Σταμάτη;
Η απόδρασή της αποκαλύφθηκε περίπου στις 06:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν οι φρουροί μπήκαν στο δωμάτιο και διαπίστωσαν ότι δεν βρισκόταν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι δυο φρουροί ανακάλυψαν ότι η κυρία Σταμάτη λείπει από το δωμάτιό της σάστισαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αμέσως κατευθύνθηκαν στο μπαλκόνι και είδαν ότι είχε παραβιαστεί.
Οπως φαίνεται, το λουκέτο, του οποίου το κλειδί πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στο γραφείο της προϊσταμένης, ήταν ανοιχτό από την εξωτερική μεριά. Αμέσως οι φρουροί ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους και ειδοποίησαν την πύλη. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομική ομάδα με τους σκύλους Κ9 τα οποία έλεγξαν όλους τους εξωτερικούς χώρους του ψυχιατρείου χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ότι βρέθηκε κάτι. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες, στο νοσοκομείο μπορείς να μπεις και να βγεις εύκολα με ή χωρίς αυτοκίνητο.

Απορρίφθηκε την Τετάρτη εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη είχε απορριφθεί εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. Η Βίκυ Σταμάτη, όπως η ιδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε την Τετάρτη απο το Πεντεμελές Εφετείο Κακουγημάτων, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο». Υποστηρίζει ότι πάσχει απο μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω απο δυο ώρες την ημέρα. Η κυρία Σταμάτη σε ολές τις αιτησεις αποφυλάκισης που απορρίφθηκαν μετά απο 35 μήνες κρατησης, επικαλείται το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν απο τους δυο γονείς του: Χαρακτηριστικά στην τελευταια ανεφερε: «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τέλεσω νέες αξιόποινές πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τέλεσει, αλλά τουναντθιον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιός μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου».
Η κυρία Σταμάτη εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών, σε όλες τις αιτησεις αποφυλάκισης της, πέντε συνολικά, επικαλούνταν το γεγονός ότι ο ηλικίας 8 ετών γιος της μεγαλώνει χωρίς κανέναν απο τους δυο γονείς του. Όλες οι αιτήσεις ως σήμερα εχουν απορριφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα