Μήνυση για τα περί δωροδοκίας κατέθεσε ο Π.Μελάς

17:08 27/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του ανθρώπου που φέρεται να είπε ότι «ο Μελάς τα έχει ήδη πάρει» σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας βουλευτών των ΑΝΕΛ, προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Μελάς τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο ζήτημα, και χαρακτηρίζει ψευδή, αισχρά και κατευθυνόμενα τα όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του. Ζητάει την άμεση διενέργεια

προκαταρκτικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

Η τελευταία καταγγελία για δωροδοκία ήρθε από τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία υποστήριξε ότι στέλεχος της ΝΔ της έκανε πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της», λέγοντάς της ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε τις δηλώσεις Ξουλίδου και κατονόμασε τον Γιώργο Σούκουρη, τον οποίο περιέγραψε ως στέλεχος ή μέλος της ΝΔ.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Μελάς στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στρέφεται κατά του κ. Σούκουρη καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Ωστόσο, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε μέσω Facebook ότι ο Γιώργος Σούκουρης «δεν είναι καν μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας την Πέμπτη σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κ. Ξουλίδου επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες της με το στέλεχος ΝΔ διήρκεσαν αρκετό καιρό, συνήθως γίνονταν μέσω Facebook, αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά, και πως η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου.

Ο συνομιλητής της ρώτησε τότε την κ. Ξουλίδου αν θυμόταν την πρόταση που της είχε κάνει, λέγοντας ότι ο Παναγιώτης Μελάς «τα είχε ήδη πάρει».

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλου για τα περί δωροδοκίας ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε, επικαλούμενος δημοσιεύματα, πως επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για δωροδοκίες βουλευτών, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Μετά την εξέταση μαρτύρων, πολιτικών και άλλων, ο εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα