«Μήνυμα για τη νεολαία μας οι Αγώνες»

12:52 31/8/2012 - Πηγή: AEK365

Την κυπριακή αλλά και την ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα στο Λονδίνο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί η Ανδρούλλα Βασιλείου, ως επίσημη προσκεκλημένη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC). «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που βρίσκομαι εδώ και είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τόσο την κυπριακή όσο και την ελληνική ομάδα. Χαίρομαι που βλέπω το κτίριο που στεγάζει τις δύο ομάδες να είναι λάμπει από τις σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδας», είπε με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) η κα Βασιλείου,

η οποία όπως αποκάλυψε προτίμησε να έρθει στο Λονδίνο για τους Παραολυμπιακούς και όχι για τους Ολυμπιακούς λόγω των μηνυμάτων που περνούν οι Αγώνες αυτοί στη νεολαία.
«Μας ενδιαφέρει όλους το θέμα των ατόμων με αναπηρίες, αν και δεν βρίσκεται στη δική μου δικαιοδοσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν με ρώτησαν αν θα ταξιδέψω στο Λονδίνο του είπα ότι προτιμώ να μην πάω στους Ολυμπιακούς αλλά να πάω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη σημασία λόγω των μηνυμάτων που στέλνουμε στη νεολαία μας, στα παιδιά μας. Να μεγαλώσουν με αυτό το αίσθημα της ισότητας με όλα τα άτομα».
Η κα Βασιλείου, αναφέρθηκε και στη προχθεσινή τελετή έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων και στα μηνύματα που έστειλε σε όλον τον κόσμο. «Στην τελετή έναρξης πέρασαν στον κόσμο πάρα πολύ ωραία μηνύματα. Δεν θα ξεχάσω το μήνυμα που έλεγε ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να βλέπει ψηλά τα άστρα και όχι κάτω τα πόδια του. Δηλαδή ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο. Και νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό μήνυμα, ιδιαίτερα τώρα που όλοι μας γευόμαστε αυτήν την κακή γεύση της κρίσης. Και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός είναι συνεχώς κάτω από αυτήν την πίεση πρέπει να βλέπει προς τα πάνω την ελπίδα. Την ελπίδα για το μέλλον. Και πρέπει να στηρίξουμε την νεολαία μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, πως δηλαδή θα βοηθήσουμε τη νεολαία να βρει τον δρόμο της, να πετύχει στο μέλλον μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα