«Μην ξεγράφετε την Εθνική»

17:33 16/6/2014 - Πηγή: AEK365

Φρένο στην άδικη κριτική στην Εθνική ομάδα, έβαλε με δηλώσεις του ο προπονητής του Πλατανιά, Γιάννης Χριστόπουλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Χριστόπουλου στον Sentra 103,3

Για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την ήττα από την Κολομβία: «Είναι επιτυχία μόνο και μόνο που βρίσκεται η Εθνική στο Mundial. Η κάθε εθνική έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Την Ελλάδα την χαρακτηρίζει ο δυναμισμός,

η αποφασιστικότητα, η ψυχή ίσως η αμυντική λειτουργία κι ό,τι επιτυχία ήρθε από εκεί κι όχι από φαντεζί, δημιουργικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο κόσμος θέλει να βλέπει δημιουργικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορεί να τα προσφέρει και δη στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για το κράξιμο μετά το 3-0: «Αυτή είναι υπερβολή, όταν νικάς να αποθεώνεσαι κι όταν χάνεις να σε απαξιώνουν. Αντικειμενικά είδαμε όλοι ότι δεν μας άξιζε το αποτέλεσμα. Στο 5' στην πρώτη επίθεση του αντιπάλου δεχτήκαμε γκολ. Χάσαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες που θα άλλαζε όλη η ροή αν έμπαινε ένα γκολ. Ακόμα και στο δοκάρι του Γκέκα θα μπορούσε να αλλάξει. Εμείς κυριαρχούσαμε στο ματς. Ηταν άδικο το 3-0. πραγματικά είναι υπερβολή. Μπορούσαμε να χάσουμε με 1-0, 2-1 ή να έρθει ισοπαλία».

Για το ότι όταν είναι πίσω στο σκορ η Ελλάδα δύσκολα τα γυρνάει: «Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το αγωνιστικό μας στυλ. Από τη φύση της είναι αμυντικογενής ομάδα. Είναι φυσικό να μην μπορεί να το ανατρέψει εύκολα».

Για το αν μπορεί να αλλάξει στυλ: «Ο κάθε προπονητής ανάλογα με τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του καταστρώνει τα σχέδιά του. Αν συγκρίνουμε Ελληνες-Κολομβιανούς θα βρούμε διαφορές. Δύναμη-έκρηξη. Την ταχυδύναμη. Εμείς σίγουρα έχουμε ποιοτικούς παίκτες κι έρχονται παιδιά με πολύ μέλλον από πίσω. Σταδιακά το dna του Ελληνα και της Εθνικής κατ' επέκτασην μπορεί να γίνει πιο αρεστό και πιο ελκυστικό. Σίγουρα εξελίσσεται. Ο κ. Σάντος είναι από τους κορυφαίους προπονητές, μπόρεσε και πήρε ό,τι μπορούσε από τους παίκτες. Μην ξεγράφετε όμως την Εθνική. Έχουμε ακόμα δυο ματς, μπορούμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε από την Εθνική».

Για τη συνέχεια: «Το σημαντικό είναι πως θα πάει το ματς. Όπως με την Κολομβία στην πρώτη επίθεση τρως γκολ... Είναι πως θα σου πάει. Να είναι συγκεντρωμένοι, πιστεύω ότι θα βγάλουν περισσότερο πάθος κι ανταγωνιστικότητα. Το παν είναι πως θα σου πάει το ματς».

Για το αν μπορεί να αλλάξει σύστημα ενόψει Ιαπωνίας: «Υπάρχουν διαφορές. Πάντα ο σχηματισμός που χρησιμοποιείς μπορεί να δεχτεί τροποποιήσεις και να αλλάξει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα `χουν βρει ο Σάντος και οι προπονητές τα τρωτά σημεία».

Για το Mundial ως τώρα: «Πίστευα από το ξεκίνημα ότι θα δούμε πολύ ωραίο Mundial και δικαιώνομαι και θα δικαιωθώ στη συνέχεια. Με εντυπωσιάζουν κάποιες ιδέες. Όπως του φαν Χαάλ που χρησιμοποιεί ιδιαίτερη τακτική. Με την Ισπανία ήταν η κυριαρχία του γρήγορου κι άμεσου επιθετικού ποδοσφαίρου στο παιχνίδι κυριαρχίας. Επίσης είδα μια αγγλική ομάδα που όσο θυμάμαι δεν την έχω δει τόσο γρήγορη κι επιθετική. Πολύ εκρηκτική. Η Ιταλία πολύ στιβαρή, μπορεί να φτάσει οπουδήποτε. Η Βραζιλία με απογοήτευσε. Ενώ έχει αποκτήσει ευρωπαϊκό στυλ, με απογοήτευσε σαν λύσεις που δεν βρήκε σαν ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα