Μιλίσεβιτς: "Για την ΑΕΚ θα δούλευα και... τσάμπα!"

21:13 23/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Μίρκο Μιλίσεβιτς είναι αυτή την φορά ο φιλοξενούμενος της καταπληκτικής στήλης του σάιτ sentragoal.gr "Χρόνια και Ζαμάνια" που επιμελείται ο συνάδελφος Γιώργος Κούβαρης. Ο Μιλίσεβιτς αν και φόρεσε μόλις ένα χρόνο την φανέλα της ΑΕΚ δηλώνει αιώνια... ερωτευμένος με την Βασίλισσα και πρόθυμος να δουλέψει ακόμη και δωρεάν για χάρη της. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αν και το όνομα

του Ζόραν Σλάβνιτς ήταν εκείνο που προέβαλε ως φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ το καλοκαίρι του '94, ο (τότε) αείμνηστος πρόεδρος της «Ένωσης», ο Μιχάλης Λεφάκης, επέλεξε την σίγουρη και... δοκιμασμένη λύση του Βλάντο Τζούροβιτς.

Την 2η μέρα του Αυγούστου ο Σέρβος τεχνικός συμφωνεί με την ΑΕΚ έναντι 50 εκατομμυρίων δραχμών ευελπιστώντας να αποκτηθεί και ο... Ζέλικο Ρέμπρατσα (!) τον οποίο παραχωρούσε η Παρτίζαν στους «κιτρινόμαυρους» έναντι 150.000 δολαρίων. Το «deal» με τον «Ζέλε» δεν έγινε ποτέ και ο Τζούροβιτς έπρεπε να ξεκινήσει την ανεύρεση ξένων. Στις 16 του μήνα η ομάδα αναχωρεί για το Καπαόνικ όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τον Σέρβο προπονητή να λέει λίγο πριν από την αναχώρηση: «Θα βρούμε εκεί τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν, αλλά εγώ δεν έχω ψηλούς! Πως να παίξω;»

Μάλιστα για να βοηθηθεί στο Καπαόνικ, τη φανέλα της ΑΕΚ φόρεσαν οι Βλάντε Ντίβατς (!) και Μίροσλαβ Πετσάρσκι οι οποίοι έκαναν εκείνη την περίοδο ατομικές προπονήσεις. Το πρώτο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν αυτό του Ανταμ Κιθ, τον οποίο ο Τζούροβιτς απέρριψε ασυζητητί. Όμως στις 26 Αυγούστου 1994 κυκλοφόρησε η είδηση για την απόκτηση του γυρολόγου του ΝΒΑ Ουίλιαμ Μπέντφορντ. Βαρύ σέντερ (2.13μ. και 135 κιλά!) και πρωταθλητής με τους Ντιρόιτ Πίστονς το 1990.

Όμως δεν... έκανε για τον λόγο που τον ήθελε η ΑΕΚ, αφού είναι διαφορετικό για έναν παίκτη να είναι μια ζωή ρολίστας και ξαφνικά να παίρνει ρόλο πρωταγωνιστή. Την τελευταία μέρα του Αυγούστου έφτασε στην Αθήνα, αλλά μετά το πρώτο του φιλικό κόντρα στον Ιωνικό Ν.Φ. (1/9) οι τίτλοι στις εφημερίδες έκαναν λόγο για... «άνθρακα αντί θησαυρού» με τον ίδιο να είναι σε άλλο γήπεδο. Δεν ήθελε και πολύ. Μέσα σε ένα 24ωρο αποτέλεσε παρελθόν και ο Σέρβος τεχνικός έριξε βάρος στον φόργουρντ καταλήγοντας στον Τιμ Μπάροους, ο οποίος προέρχονταν από την Βιτσέντζα στην Α2 Ιταλίας! Ψηλό όμως... δεν έβρισκε με τίποτα.

Στα πρώτα φιλικά εντός των συνόρων γνώρισε την μία ήττα μετά την άλλη αφού ούτε ο Τόμπσον (που είχε έρθει για δοκιμή) μπόρεσε να πείσει για την αξία του στη θέση του σέντερ. Στις 12 Σεπτεμβρίου βγήκε στην επιφάνεια το όνομα του Μίρκο Μιλίσεβιτς! Ένας Σέρβος σέντερ, αρκετά βαρύς, αλλά με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα. Μόλις αποχώρησε και ο Τόμπσον, έγινε και επίσημο! Στις 16/9 η ΑΕΚ έρχεται σε συμφωνία με τον συμπατριώτη του Τζούροβιτς, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο ελληνικό κοινό από τα παιχνίδια της ΑΕΚ με την Τσιμπόνα! Ο πρώτος σταθμος της καριέρας του έξω από την (πάλαι πο

Keywords
Τυχαία Θέματα