Μιχαλολιάκος προς φρουρά Βουλής: Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει! (VIDEO)

12:30 4/6/2014 - Πηγή: AEK365

Εφτασαν από τον Κορυδαλλό στη Βουλή, σε τρία διαφορετικά οχήματα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός.
Μόλις μπήκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

στο κτήριο της Βουλής γύρω του έσπευσαν συγγενείς και υποστηρικτές του κόμματος που είχαν λάβει άδεια εισόδου. Μάλιστα του φώναξαν το σύνθημα: «Ακου αρχηγε και άκου του καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για ακόμη μια φορά».
Την ώρα μάλιστα που η φρουρά της Βουλής πήγε κοντά του, ο Μιχαλολιάκος φώναζε: «Μην τολμήσει κανεις να μ ακουμπήσει».
Από το πρωί στο Σύνταγμα, συγκέντρωση πραγματοποιούν μέλη του κόμματος.
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό σήμερα μετά τις 12:00 θα συζητηθούν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των τριών στελεχών του φιλοναζιστικού κόμματος με αποτέλεσμα να αναμένονται μέτρα ασφάλειας ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί κατά τη μεταγωγή στην Βουλή των επίσης προφυλακισμένων Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, άνδρες της Διεύθυνσης Μεταγωγών θα παραλάβουν τους έγκλειστους βουλευτές και με χειροπέδες θα τους μεταφέρουν στην είσοδο του κοινοβουλίου. Στο σημείο αυτό θα τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες και θα τους παραλάβει ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας της Βουλής για να τους μεταφέρει στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Οι τρεις βουλευτές της Χ.Α. αναμένεται να λάβουν το λόγο προκειμένου να αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις αναφορικά με τις εις βάρους τους κατηγορίες. Θεωρείται βέβαιο όμως ότι θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα ώστε να υποστηρίξουν ότι διώκονται για τις πολιτικές τους θέσεις. Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα άρσης ασυλίας δεν αφορούν το κεντρικό αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αλλά αυτό της παράνομης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό της οργάνωσης.
Πάντως, έντονο προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που στην Βουλή θα μιλά ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται υποστηρικτές του κόμματος για να διαμαρτυρηθούν.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα