«Μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν»

19:28 3/6/2014 - Πηγή: AEK365

Τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε με την τέταρτη θέση της Basket League ΟΠΑΠ έκανε ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος.«Για μια ακόμη σεζόν η πορεία του Πανιωνίου ήταν επιτυχημένη», είπε αρχικά ο προπονητής των «κυανέρυθρων» στην ιστοσελίδα των Νεοσμυρνιωτών και επισήμανε: «Η αγωνιστική χρονιά άρχισε με ένα μεγάλο μειονέκτημα για την ομάδα μας. Το δυναμικό άλλαξε κατά 80% για λόγους

υπεράνω της θέλησης του συλλόγου. Στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ρόστερ από την αρχή είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα: Την απαγόρευση μεταγραφών από την FIBΑ. Ο Πανιώνιος για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν μπορούσε το προηγούμενο καλοκαίρι να επιλέξει παίκτες από την ελεύθερη αγορά».

«Παρόλα αυτά με την άψογη συνεργασία όλων καταφέραμε να στελεχώσουμε την ομάδα με το καλύτερο δυνατό υλικό», συνέχισε ο κόουτς του «Ιστορικού» και τόνισε: «Η χρονιά ήταν πιο απαιτητική από την προηγούμενη, γιατί η ομάδα προερχόταν από την κατάκτηση της 3ης θέσης για δεύτερη συνεχή σεζόν και οι υπόλοιπες ομάδες προσπαθούσαν να αλλάξουν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Παράλληλα ο Πανιώνιος μετείχε στο Eurocup, στο οποίο την προηγούμενη σεζόν δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στην δεύτερη φάση. Επιπλέον δυσκολία ήταν ότι το νέο σύστημα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης προέβλεπε ακόμη περισσότερους αγώνες.

Ο Πανιώνιος έδωσε συνολικά την σεζόν, που τελείωσε, 53 επίσημους αγώνες και το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι σημαντικό ότι περάσαμε στην δεύτερη φάση του Eurocup και ότι αντιμετωπίσαμε ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ. Επίσης, σημαντικό είναι ότι η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με τρεις νίκες διαφορά από την τέταρτη ομάδα».

«Εξωγενείς παράγοντες»

«Ο Πανιώνιος έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και ήταν ανταγωνιστικός για μεγάλο διάστημα της σεζόν», σημείωσε ο Σφαιρόπουλος και εξήγησε: «Θέλαμε να τερματίσουμε στην 3η θέση και στα πλέι οφ, θεωρώ όμως, ότι εξωγενείς παράγοντες δεν μας το επέτρεψαν. Η συνολική παρουσία μας, όμως, έχει μόνο θετικό πρόσημο. Καταφέραμε για μια ακόμη αγωνιστική χρονιά να προκριθούμε στα ημιτελικά των πλέι οφ και να αποκτήσουμε δικαίωμα συμμετοχής στο Eurocup. Καταφέραμε πολλά με παίκτες, που δεν είχαν την εμπειρία της ευρωπαϊκής συμμετοχής, των δύο αγώνων την εβδομάδα και της ανταγωνιστικότητας σε υψηλό επίπεδο. Θέλω για μια ακόμη φορά να δηλώσω υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου».

«Αποκάλυψη ο Σαλούστρος»

Ο Σφαιρόπουλος επισήμανε ακόμη ότι: «Είναι σημαντικό ακόμη ότι σε μια απαιτητική σεζόν καταφέραμε να αναδείξουμε νέα παιδιά: Τον Χρήστο Σαλούστρο, ο οποίος ήταν η «αποκάλυψη» του Πανιωνίου της φετινής χρονιάς. Ήρθε από την Α2 χωρίς παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο και κατάφερε να σταθεί σε ομάδα της πρώτης τετράδας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με δεδομένο τον «κορμό» των Ελλήνων παικτών, Μάριος Μπατής, Γιάννης Αθανασούλας και Βασίλης Σίμτσακ, που η προσφορά τους στην ομάδα μας είναι διαχρονική θεωρώ ότι ο Πανιώνιος απέκτησε άλλο έναν Έλληνα αθλητή με μέλλον μπροστά του. Δίπλα στον Σαλούστρο, είναι οι Δημήτρης Σταμάτης, Αναστάσης Σπυρόπουλος, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω: Τον ιδιοκτήτη Ηλία Λιανό, που ήταν κοντά στην ομάδα, την διοίκηση τους κυρίους Γιώργο Ζερβακάκο, Νίκο Κακαβά, ενώ ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στον κύριο Άκη Καρτάλο, ο οποίος είναι η «ψυχή» του Πανιωνίου και για μια ακόμη χρονιά έδωσε τα πάντα για την ομάδα. Τους συνεργάτες μου Θανάση Παπαχατζή, Βασίλη Γεραγωτέλη, Στέργιο Καλύβα και Θανάση Αλεξανδράκη για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Το ιατρικό επιτελείο, τον γιατρό κύριο Μπάμπη Σωτηρόπουλο και τον φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Γραικό, γιατί έκαναν το παν για να έχουν τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Τον φροντιστή μας Γιάννη Φραγκούλη για την άοκνη προσπάθεια του και τις κυρίες Ελένη Μισήρου, Αναστασία Παπασημακοπούλου. Τον Δαμιανό Παπαχατζή, υπεύθυνο Τύπου για την προθυμία του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας. Όπως επίσης, την κυρία Ειρήνη Σαρρή, που από το πόστο της συμπαραστάθηκε και είχε συμβολή στην επιτυχία της ομάδας. Για τον ίδιο λόγο και την κυρία Χαρά Σαβέλη».

«Ολοκληρώνοντας να ευχαριστήσω τον κόσμο του Πανιωνίου για την συμπαράσταση του στην ομάδα μας και ελπίζω την νέα σεζόν να είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Keywords
Τυχαία Θέματα