Μετά τον Ντέμη ο... Σαμαράς

10:53 24/10/2012 - Πηγή: AEK365

Χθες βράδυ στο "Καμπ Νου", ο Γιώργος Σαμαράς με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην Σέλτικ κόντρα στην Μπαρτσελόνα με τον διεθνή επιθετικό να στέκεται άτυχος στην συνέχεια καθώς τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι πριν γίνει αλλαγή.
Ωστόσο ο Σαμαράς κατάφερε να βάλει το όνομα του στην λίστα με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει στο "Καμπ Νου". Η αρχή έγινε το 1975 με τον Άγγελο

Αναστασιάδη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του ΠΑΟΚ στην συντριβή με 6-1 από τους Καταλανούς. Χρειάστηκε να περάσουν 29 χρόνια για να έρθει ακόμα ένας Έλληνας, ο Ντέμης Νικολαΐδης, να βάλει γκολ στο "σπίτι" της Μπαρτσελόνα. Ήταν Φεβρουάριος του 2004 όταν ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης σκόραρε στην ήττα με 3-1.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο γκολ από Έλληνα ποδοσφαιριστή στο "Καμπ Νου" σημειώθηκε πριν από 50 χρόνια σε φιλικό αγώνα και το πέτυχε ο Νίκος Ζαγκότσης της ΑΕΚ.
Στις 25 Αυγούστου του 1962, η ΑΕΚ είχε χάσει με 6-1 στη Βαρκελώνη, στη «ρεβάνς» του αγώνα που είχε διεξαχθεί στις αρχές εκείνου του έτους (3/1/1962) επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του χλοοτάπητα και του μεγάλου πετάλου του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στον αγώνα της Αθήνας, η ΑΕΚ είχε χάσει με 0-6... Στο ματς που έγινε λίγους μήνες μετά, σε ισπανικό έδαφος πια, η ΑΕΚ κατάφερε να σημειώσει έστω ένα γκολ. Ο τότε 23χρονος Νίκος Ζαγκότσης, Πειραιώτης στην καταγωγή, είχε παίξει στο δεύτερο ημίχρονο αντί του αρχηγού Ανδρέα Σταματιάδη και είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1.
Πριν από δώδεκα χρόνια, μιλώντας για την κορυφαία αυτή εμπειρία του στο περιοδικό ΑΕΚ EMPIRE, είχε πει: «Στο 50ο λεπτό μού έκανε μια σέντρα ο Γιώργος ο Πετρίδης. Η μπάλα ήρθε κάπου στη μέση μου και ήταν δύσκολο να πιάσω μονοκόμματο σουτ. Τα κατάφερα όμως και σημείωσα ένα ωραίο γκολ που ξάφνιασε την εξέδρα. Πενήντα χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβουν τι έγινε και να αρχίσουν να χειροκροτούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα