«Μετά το φιλικό, ήθελα να φύγω με την ΑΕΚ την ίδια στιγμή!»

11:33 6/12/2013 - Πηγή: AEK365

Με το χαμόγελο μόνιμα ζωγραφισμένο στα χείλη του, ο Αμπλάγιε Γιάρε Φαγιέ απάντησε χωρίς δισταγμό σε όλες τις ερωτήσεις μας και μίλησε για τα συναισθήματα που ένιωσε όταν βρέθηκε αντίπαλος της ΑΕΚ, τις... πληροφορίες που έχει πάρει από τον Άλεξ Ντακόλ για την «Ένωση» αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο 19χρονος Σενεγαλέζος μας είπε πως με το που τελείωσε το φιλικό μεταξύ της ΑΕΚ

και της Καλλιθέας ήθελε να φύγει την ίδια στιγμή από το γήπεδο μαζί με την «Ένωση» και να γίνει άμεσα μέλος της ομάδας! Όπως τόνισε χαρακτηριστικά εντυπωσιάστηκε από τον κόσμο και την αγάπη που έδειξε για τον «Δικέφαλο», ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, νιώθει περισσότερη πίεση, ωστόσο είναι σε θέση να τη διαχειριστεί.

Όταν οι άνθρωποι της «Ένωσης» του εξέφρασαν το ενδιαφέρον να τον αποκτήσουν του ανέλυσαν το πρότζεκτ που υπάρχει για τον σύλλογο και ο Φαγιέ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως σε 2 χρόνια από τώρα η ΑΕΚ θα βρίσκεται εκεί που της αξίζει. Έχοντας παρακολουθήσει τα παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων», μας είπε ότι διαθέτουν ένα ρόστερ με ποιότητα, από το οποίο ξεχωρίζει καταρχάς τον Κορδέρο, αλλά και τους Ντακόλ, Πλατέλλα και Ανάκογλου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν σαν πιτσιρικάς στη Σενεγάλη ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, δυσκολίες που ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, που τον στήριξε και είναι στο πλευρό του.

Στο φιλικό μεταξύ της Καλλιθέας και της ΑΕΚ πως ένιωσες; Ήταν περίεργα για σένα;

« (Γέλια) Με το που τελείωσε το παιχνίδι, ήθελα να φύγω κατευθείαν και να παίξω με την ΑΕΚ! Να μπω στην ομάδα την επόμενη κιόλας στιγμή! Όλο αυτό που είδα με τον κόσμο ήταν πραγματικά απίστευτο».

Πλέον, έχοντας συμφωνήσει με την ΑΕΚ, νιώθεις περισσότερη πίεση, περισσότερο άγχος ή πιο απελευθερωμένος και άνετος στο γήπεδο;

«Υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση γιατί αντιλαμβάνομαι πως με παρακολουθεί περισσότερος κόσμος επειδή έχω υπογράψει στην ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν με αγχώνει. Προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου και να είμαι όσο πιο καλός γίνεται».

Στην ΑΕΚ σε πιστεύουν πάρα πολύ και οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πως μπορείς από του χρόνου κιόλας, να είσαι βασικός. Το έχεις καταλάβει αυτό και όταν το σκέφτεσαι θεωρείς πως μπορείς να το διαχειριστείς και να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις;

«Το έχω σκεφτεί και θέλω να πάω στην ΑΕΚ και να δουλέψω για να το πετύχω. Ξέρω ότι υπάρχουν παίκτες με ποιότητα και θα αποκτηθούν κι άλλοι, αλλά εμένα ο στόχος μου είναι να συνεχίσω τη δουλειά που κάνω, να δώσω ότι καλύτερο μπορώ και να κερδίσω θέση βασικού. Έχω καταλάβει τι περιμένουν από μένα και θέλω να ανταποδώσω μέσα από τη δουλειά, την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».

Έχεις ξεκινήσει να έχεις επαφές με ανθρώπους της ΑΕΚ ή με παίκτες; Με τον Ντακόλ για παράδειγμα ήσασταν και συμπαίκτες στην Καλλιθέα...

«Μιλάω αρκετά με τον Άλεξ (σ. σ. Ντακόλ) αλλά και με τον κύριο Λυμπερόπουλο, που είναι πολύ κοντά μου και με βοηθάει σε ότι χρειάζομαι. Με τον Άλεξ μιλάω περισσότερο και μου έχει πει αρκετά για την ομάδα που πραγματικά με έχουν ενθουσιάσει. Μου λέει για το πόσο επαγγελματικά δουλεύουν, για τις συνθήκες που επικρατούν στον σύλλογο που είναι ιδανικές για κάθε ποδοσφαιριστή και για το πόσο κοντά τους είναι οι άνθρωποι της ομάδας. Έχω καταλάβει πως πρόκειται για ένα άλλο επίπεδο και δεν έχει καμία σχέση με τα όσα γίνονται στις υπόλοιπες ομάδες. Όλα αυτά με κάνουν ακόμα πιο χαρούμενο που όλα πήγαν καλά και ολοκληρώθηκε τελικά η μεταγραφή μου».

Όταν συζητούσες με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή σου, οι άνθρωποι της «Ένωσης» σου είχαν μιλήσει για το πλάνο που υπάρχει για την ομάδα; Για την επιστροφή της σε 2 χρόνια εκεί που ανήκει ή για το γήπεδο;

«Ναι, μόλις μιλήσαμε μου εξήγησαν για το πλάνο που υπάρχει και για τα όσα σχεδιάζονται για την ομάδα και το γήπεδο και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν και πράξη. Υπάρχει ένας πάρα πολύ ισχυρός επιχειρηματίας στη διοίκηση, που έχει όραμα για την ΑΕΚ και χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να μετέχω και εγώ σε όλο αυτό που δημιουργείται».

Αγωνιστικά, πως την βλέπεις μέχρι στιγμής την ΑΕΚ;

«Είναι μια ομάδα που διαθέτει ποιότητα και που φυσικά θα ανέβει άνετα στην επόμενη κατηγορία και από εκεί στην Σούπερ Λιγκ. Έχει ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά και εκτός από το να πετυχαίνει νίκες και να παίρνει βαθμούς, παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο».

Αντιμετώπισες την ΑΕΚ στο φιλικό με την Καλλιθέα και είχες την ευκαιρία να δεις από κοντά τους ποδοσφαιριστές που από το καλοκαίρι θα είναι συμπαίκτες σου. Υπάρχει κάποιος που ξεχώρισες, που σου έκανε εντύπωση;

«Εκείνος που με εντυπωσίασε ήταν ο Κορδέρο. Παίζει και εκείνος στο κέντρο και βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι μέσα στο ματς και έδειξε πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Παίζει πολύ έξυπνα, σίγουρα και απλά και μπορώ να πω πως θα ήθελα να αγωνιστώ μαζί του στο κέντρο. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Άλεξ (σ.σ. Ντακόλ) που τον ξέρω από την Καλλιθέα και ξέρω τι παίκτης είναι, αλλά και οι Πλατέλλας, Ανάκογλου, που νομίζω πως ξεχωρίζουν».

Να πούμε κάποια πράγματα και για σένα, μιας και ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά. Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο στην Σενεγάλη;

«Ήταν πολύ δύσκολα για την οικογένειά μου. Πήγαινα το πρωί σχολείο και το απόγευμα για να κάνω αυτό που μου αρέσει, να παίξω μπάλα. Τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά και οι δικοί μου με βοήθησαν για να μπορώ και να παρακολουθώ τα μαθήματά μου, αλλά και να είμαι στην Ακαδημία του Σάμπα Ντιαρά και του Γιάννη Καινούργιου στο Ντακάρ και να μπορέσω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να έρθω στην Ευρώπη».

Πάντως ανάμεσα σε μαθήματα και ποδόσφαιρο, φαίνεται πως διάλεξες το δεύτερο...

«Ναι, εγώ αυτό ήθελα να κάνω. Θυμάμαι ότι είχε γίνει ένα τουρνουά ποδοσφαίρου και είχα αναδειχθεί ο καλύτερος. Από τότε ήμουν σίγουρος πως πρέπει να ασχοληθώ περισσότερο με το ποδόσφαιρο και να δουλέψω όσο πιο πολύ μπορώ για να πετύχω τους στόχους και τα όνειρά μου».

Υπάρχουν πολλά παιδιά στην πατρίδα σου που έχουν το ίδιο όνειρο με σένα: να φύγουν από εκεί και να μπορέσουν να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Εσύ φαίνεται πως το κατάφερες. Πως έγινε αυτό, ποιοι άνθρωποι σε βοήθησαν για να το πετύχεις και πως ήρθες τελικά στην Ελλάδα;

«Πρώτα από όλα με έχει βοηθήσει πολύ η οικογένειά μου. Μετά ο Σάμπα και ο Γιάννης στην Ακαδημία τους και οι συνεργάτες του Γιάννη που με παρακολούθησαν στο Ντακάρ και με βοήθησαν να έρθω εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχω πετύχει ακόμα κάτι. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για να φτάσω σε υψηλό επίπεδο. Αυτό θέλω».

Keywords
Τυχαία Θέματα