Μέρκελ: Δεν χρειάζεται να φοβούνται οι γκέι παίκτες

08:32 14/9/2012 - Πηγή: AEK365

Οι ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές της Γερμανίας βρήκαν έναν σύμμαχο στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ η οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να φοβούνται να αποκαλύψουν αυτό που είναι.

Πιο συγκεκριμένα η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε: "Έχω την άποψη πως όσοι έχουν το θάρρος να αποκαλυφθούν, στην πολιτική πρέπει να περάσει μεγάλο διάστημα, να γνωρίζουν ότι ζούμε σε μια χώρα που δεν χρειάζεται να φοβούνται. Αυτό είναι το πολιτικό μου μήνυμα. Οφείλουμε να δεχτούμε ότι κάποιοι φοβούνται μέσα στο περιβάλλον στο

οποίο βρίσκονται".
Μήνυμα συμπαράστασης στους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές της Γερμανίας έστειλε και ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, που τόνισε: "Θα συμβεί αργά ή γρήγορα... Θα προστατεύσουμε τους παίκτες που θα παραδεχτούν την ομοφυλοφιλία τους με κάθε δυνατό τρόπο. Όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να έχουν λάβει συμβουλές για να έχουν έτοιμες τις απαντήσεις. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί τι θα συμβεί στα γήπεδα".
Θέση υπέρ των ομοφυλόφιλων ποδοσφαιριστών πήρε και ο πρόεδρος της γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ: "Η σεξουαλική ταυτότητα ενός ανθρώπου δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί θέμα συζήτησης σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής, οποιασδήποτε κατηγορίας, θέλει να δημοσιοποιήσει ότι είναι ομοφυλόφιλος και χρειάζεται βοήθεια, εμείς θα του την δώσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα