Μέλος της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου η Κροατία

15:33 26/3/2013 - Πηγή: AEK365

Το «πράσινο φως» για την ένταξή της στην ΕΕ την 1η Ιουλίου, έδωσε η Κομισιόν, ανακοινώνοντας ότι εκπλήρωσε τα κριτήρια ένταξης στην Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι θα εξακολουθεί να παρακολουθεί τους τομείς της διαφθοράς και της εγκληματικότητας.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε συνεχάρη την Κροατία για το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσε τονίζοντας ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις και τα αιτήματα σε όλα τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ότι δεν υπάρχει ανάγκη παράτασης της επιτήρησης.

Όπως τόνισε

ο Φούλε στην Κροατία, τους πρώτους έξι μήνες, θα διατεθούν 650 εκ. ευρώ, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσει και πρόσθεσε ότι η χώρα αποτελεί θαυμάσιο παράδειγμα για τις άλλες υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς κηρύσσοντας την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχε ο Στ.Φούλε, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για το τέλος της ιστορίας για την Κροατία, αλλά ότι πρόκειται για «το τέλος της αρχής» στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα