Μέλος της Αλ Κάιντα κρατά ομήρους στην Τουλούζη

15:22 20/6/2012 - Πηγή: AEK365

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπόθεση ομηρείας στην Τουλούζη της Γαλλίας. Νωρίτερα, ένας άνδρας εισέβαλε σε μια τράπεζα και κρατά ομήρους.

Ο άντρας δηλώνει ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα, αν και δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσον ο ισχυρισμός του ευσταθεί, ενώ έχει πυροβολήσει μια φορά. Ανάμεσα στους τέσσερις ομήρους περιλαμβάνεται και ο διευθυντής της τράπεζας

CIC.

Η ηλικία και η ταυτότητα του δράστη δεν είναι γνωστές.

Όπως φαίνεται, νωρίτερα είχε προσπαθήσει να ληστέψει το υποκατάστημα.

Έχει απαιτήσει ακόμη την παρουσία της επίλεκτης ομάδας της αστυνομίας Raid. «Σχηματίζεται μια ομάδα για να αρχίσει διάλογο» με τον άνδρα, δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης, Μισέλ Βαλέ.

Μονάδες επέμβασης από το Μπορντό και τη Μασσαλία βρίσκονται καθ' οδόν προς την Τουλούζη. Η αστυνομία έχει δημιουργήσει περίμετρο ασφαλείας σε ακτίνα 200 μέτρων από την τράπεζα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι γονείς των μαθητών ενός γειτονικού σχολείου έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους γραπτά μηνύματα που τους καλούσαν να πάνε στο σχολείο για να πάρουν τα παιδιά τους.

Η υπόθεση ομηρίας ξυπνά μνήμες από τον πανικό που είχε σπείρει τον Μάρτιο ισλαμιστής εξτρεμιστής στην Τουλούζη, ο οποίος είχε δολοφονήσει επτά άτομα στην νοτιοδυτική Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα