Μελισσανίδης: Το ταξίδι αυτό θα μείνει έντονα χαραγμένο για πάντα

11:01 7/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ήταν ο άνθρωπος που... έτρεξε και πέτυχε για την ΑΕΚ αυτό το τεράστιο ταξίδι στο εμπόλεμο, τότε, Βελιγράδι. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, 15 χρόνια μετά, γράφει (μέσω του sport24) για τη σημερινή επέτειο και το μήνυμα που έστειλε η ΑΕΚ σε όλο τον κόσμο. Αναλυτικά ο Τίγρης έγραψε:

«Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ έσπασε το εμπάργκο του πολέμου και απέδειξε στην πράξη ότι οι αγώνες αλληλεγγύης

έξω από τους αγωνιστικούς χώρους είναι πιο σημαντικοί από αυτούς μέσα στα γήπεδα.

Το φιλικό με αντίπαλο την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, εν μέσω βομβαρδισμών, έμεινε στην ιστορία του Συλλόγου μας ως ένα μεγάλο παράσημο υπερηφάνειας και διαφορετικότητας.

Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο εμπνευστής της αποστολής ΕΙΡΗΝΗΣ.

Είχα πει από την αρχή πως η συμμετοχή του καθενός ήταν εθελοντική αφού εν μέσω πολέμου δε θα μπορούσαν να δοθούν εγγυήσεις ασφάλειας σε κανέναν. Γι αυτό και δήλωσα ότι ... ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Μετά το τέλος του αγώνα, που δεν έληξε ποτέ, οι φωνές όλων ενώθηκαν και το μήνυμα γενναιότητας στάλθηκε σε όλο τον πλανήτη. Οι εφημερίδες εντός και εκτός Ελλάδας, έγραφαν για αρκετές ημέρες πολύ τιμητικά σχόλια για το γεγονός.

Το ταξίδι αυτό θα μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη όσων το έζησαν από κοντά ενώ η 7η Απριλίου 1999 ως μια ημερομηνία - σταθμός στην ένδοξη 90 χρονη ιστορία της ΑΕΚ.

Μια ομάδα με περήφανες προσφυγικές ρίζες όπως η δική μας, επιβάλλεται να παράγει ήθος. Η ΑΕΚ στο εμπόλεμο Βελιγράδι το υπενθύμισε παγκοσμίως».

Δημήτρης Μελισσανίδης"

Keywords
Τυχαία Θέματα