Μειώνονται οι ομάδες του Καμπιονάτο

19:27 13/1/2014 - Πηγή: AEK365

Η κορυφαία κατηγορία του calcio είχε 16 ομάδες από το 1967 μέχρι το 1988 και από 18 έγιναν 20 τη σεζόν 2004-05. Τότε, πολλοί παράγοντες ομάδων είχαν δηλώσει πως η αλλαγή θα έφθειρε την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Ο Μπερέτα μίλησε στην Gazzetta dello Sport για μία πιθανή μείωση στο μέλλον και παραδέχθηκε ότι χρειάζεται μεγαλύτερος προγραμματισμός πριν αυτό γίνει πράξη. Επίσης, τόνισε ότι όλα πάνε μία χαρά με την υπάρχουσα κατάσταση.
«Είναι κάτι το οποίο πρέπει να

συζητήσουμε με περισσότερο βάθος. Αν είναι να μειώσουμε τις ομάδες πρέπει να αλλάξουμε και τον μηχανισμό υποβιβασμού και ανόδου. Με μόλις μία ομάδα να πέφτει, θα βρεθούμε πιο κοντά στο σύστημα του NBA, με περισσότερες εγγυήσεις για κέρδος και με μεγαλύτερη προοπτική να διαφημίσουμε το πρωτάθλημα.
Οπως και να 'χει, η Serie A είναι ήδη ένα ελκυστικό πρωτάθλημα. Απλά ρίξτε μία ματιά στο Γιουβέντους-Ρόμα, ήταν ένα εξαιρετικό ματς σε ένα μοντέρνο γήπεδο το οποίο αγοράστηκε από 52 εταιρίες και μεταδόθηκε ζωντανά σε 200 χώρες. Κάθε χρόνο περίπου 9 εκατ. άνθρωποι βλέπουν αγώνες από διάφορες πλατφόρμες. Υπάρχει επίσης άνοδος στις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας, με μέσο όρο 24.000 θεατές, σχεδόν 3% περισσότερα από τη σεζόν 2012-13».

Keywords
Τυχαία Θέματα