Μέγας είσαι Τζίτζι… (VIDEO)

21:59 30/6/2013 - Πηγή: AEK365

CONFEDERATIONS CUP- ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ- ΙΤΑΛΙΑ: 2-2 (2-3 πεν.)
Γήπεδο: Αρένα Φόντε Νόβα

Τι κι αν έχει πατήσει τα 35, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παραμένει ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στον κόσμο. Η Ιταλία προηγήθηκε δύο φορές αλλά ο Καβάνι κράτησε την Ουρουγουάη στο ματς, που πήγε τελικά στα πέναλτι. Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του γκολκίπερ της Γιουβέντους, που έπιασε τρία πέναλτι και έδωσε την 3η θέση του Confederations

στην Ιταλία

Στο 15ο λεπτό ο Μουσλέρα είπε όχι σε σουτ του Καντρέβα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Καντρέβα δοκίμασε ξανά τα πόδι του, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Τελικά στο 24ο λεπτό ο Ντιαμάντι εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μουσλέρα έκανε τραγική εκτίμηση κι έστρωσε την μπάλα στον Αστόρι που προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά μετά ο Μπουφόν έδιωξε το σουτ του Σουάρες, ενώ στο 30' ακυρώθηκε γκολ του Καβάνι ως οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά ο Μουσλέρα απέκρουσε σουτ του Ελ Σααραουί, ενώ στο 57ο λεπτό ο Γκαργκάνο έκανε την κάθετη για τον Καβάνι κι εκείνος με όμορφο πλασέ έφερε στα ίσα το παιχνίδι.

Στο 67ο λεπτό ο Μπουφόν είπε όχι στον Φορλάν εις διπλούν και στο 73' ο Ντιαμάντι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Σκουάντρα Ατζούρα. Η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς στο 77' ο Καβάνι με ένα εξίσου όμορφο φάουλ ισοφάρισε ξανά κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Στ 103' το σουτ του Καβάνι πέρασε μόλις άουτ και στο 110ο' η Ιταλία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μοντολίβο. Η Ιταλία κλείστηκε από εκεί και πέρα και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Ο Φορλάν νικήθηκε στην πρώτη εκτέλεση από τον Μπουφόν και ο Ακουιλάνι έκανε το 1-0 στη συνέχεια. Ο Καβάνι ισοφάρισε αλλά ο Ελ Σααραουί ήταν κι αυτός εύστοχος. Δίχτυα βρήκε και ο Σουάρες αλλά οι Ντε Σίλιο και Κάσερες νικήθηκαν από Μουσλέρα και Μπουφόν αντίστοιχα. Ο Τζιακερίνι έκανε το 3-2 και ο Μπουφόν απέκρουσε και 3ο πέναλτι (Γκαργκάνο) κι έδωσε την 3η θέση στην ομάδα του.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Περέιρα (79' Μ.Περέιρα), Λουγκάνο, Γοδίν, Κάσερες, Αρέβαλο (106' Πέρε), Γκαργκάνο, Ροντρίγκες (55' Γκονζάλες), Καβάνι, Σουάρες, Φορλάν.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μάτζιο, Κιελίνι, Αστόρι (95' Μπονούτσι), Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι (69' Ακουϊλάνι), Μοντολίβο, Καντρέβα, Ντιαμάντι (81' Τζιακερίνι), Ελ Σααραουί, Τζιλαρντίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα