Μεγάλη πρόκριση για ΑΕΛ

23:47 8/8/2012 - Πηγή: AEK365
Μια επιτυχία που αποκτά διπλή αξία αν αναλογιστούμε ότι οι πρωταθλητές αγωνίζονταν από το 28' με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μοντέϊρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ΑΕΛ έστω και με αριθμιτικό μειονέκτημα, κατάφερε να κερδίσει, και να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της, εξασφαλίζοντας την σίγουρη πρόκριση σε ομίλους ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου. Οιπαίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου την τεράστια επιτυχία τους στο Βελιγράδι, την εξαργύρωσαν με εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στη χειρότερη

περίπτωση και φυσικά με πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης πως ήθελαν περισσότερο την πρόκριση. Η Παρτιζάν ουδέποτε πίεσε την εστία του Ματίας Ντεγκρά, ακόμη και όταν απέκτησε πλεονέκτημα έπειτα από την αποβολή του Μοντέϊρο. Η ΑΕΛ έδειξε τις προθέσεις της από το ξεκίνημα, και αφού προειδοποίησε την αντίπαλη περιοχή, κατάφερε στο 23' να σκοράρει με κοντινό πλασέ του Ντόσα Τζούνιορ. Το γκολ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, όμως υπήρχε αρκετός χρόνος, ενώ τα δεδομένα έγιναν δύσκολα με την αποβολή του Μοντέϊρο που δέχθηκε εύκολα δύο κίτρινες κάρτες.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ κρατούσαν γερά, και όχι δεν επέτρεψαν στην Παρτιζάν να κάνει παιχνίδι, αλλά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Κυρίως στην φάση του 87' όταν ο Ντίκσον βρέθηκε μόνος απέναντι στον Στόϊκοβιτς, μετά από λάθος της άμυνας, όμως στην προσπάθεια του να περάσει και τον τερματοφύλακα, έχασε την μπάλα. Η Παρτιζάν είχε δύο καλές ευκαιρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως όταν χρειάστηκε ο Ντεγκρά έδειξε την κλάση του.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα