Μέχρι τις 23.00 ο φάκελος στην ΕΠΟ

20:52 4/4/2012 - Πηγή: AEK365

Αν έναν ακριβώς χρόνο πριν, το σήριαλ με την αδειοδότηση έληξε στο... παρά ένα (πάλι λόγω αδιαφορίας των Παππά και Νοτιά και ας έβαλαν χρήματα τελευταία στιγμή), όταν ο Σταύρος Αδαμίδης αποσπούσε την υπογραφή του Νάτσο Σκόκο στο σπίτι του λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το φετινό σήριαλ είχε πολλά και σημαντικά επεισόδια, ακόμα και στο... και πέντε. Η εξασφάλιση της φορολογικής ενημερότητας ήρθε σήμερα το πρωί με καθυστέρηση μερικών ωρών (στην ουσία μερικών ημερών αφού έπρεπε να την είχε στα χέρια της η ΑΕΚ από τις 31 Μαρτίου). Το δάνειο έφτασε

και αυτό με καθυστέρηση, λόγω των απαραίτητων εγγράφων που εκκρεμούσαν και οι πληρωμές σε πρώην παίκτες και Χιμένεθ, έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός ολίγων ωρών, με τις εκκρεμότητες να είναι ελάχιστες. Όλα, λοιπόν, βαίνουν καλώς και μέχρι τις 23.00 η ΑΕΚ θα έχει συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα που χρειάζεται για τον φάκελό της και τα κατέθεσε στην ΕΠΟ, όπου αυτή αύριο θα τα στείλει στην ΟΥΕΦΑ.

Πλέον τα δεδομένα έχουν ως εξής. Με βάσει τα όσα ισχυρίζονται στην ΠΑΕ, όλα τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την συμπλήρωση του φακέλου, είναι προσκομισμένα. Το γεγονός πως αυτά θα έπρεπε να προϋπήρχαν, αφού η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Μαρτίου και όχι η 4η Απριλίου, δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα την διοίκηση και αυτό διότι τα μηνύματα που έρχονται από την ΟΥΕΦΑ και για φέτος μόνο, είναι αισιόδοξα. Όπως τονιζόταν, πρόθεση της ΟΥΕΦΑ δεν είναι να τιμωρεί, αλλά να συνετίσει τις ομάδες ως προς τα χρέη τους, κυρίως προς ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ, έστω και στο... και πέντε, κατάφερε να παρουσιαστεί συνεπής απέναντι στους έγγραφους διακανονισμούς που είχε πετύχει με πρώην και νυν παίκτες, όπως και με τον Χιμένεθ και πλέον βάσιμα ελπίζει πως η ΟΥΕΦΑ δεν θα της δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και θα την περάσει στην επόμενη φάση εξέτασής της, που είναι στις 30 Ιουνίου.

Παράλληλα, έχει έναν ακόμα... σύμμαχο. Πολλά από τα έγγραφα που υπέγραψαν πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, όπως και ο Χιμένεθ (με το επιτελείο του), έχουν ημερομηνία 31 Μαρτίου, παρότι χρήματα δεν είχαν πάρει όλοι. Είναι λίγοι εκείνοι που θα φαίνονται πληρωμένοι με την σημερινή ημερομηνία, έστω και αν τα χρήματα τους καταβλήθηκαν σήμερα. Κάτι που θα παίξει τον δικό του ρόλο, παρότι ο Ανδρέας Δημητρέλος έχει εξασφαλίσει -για παν ενδεχόμενο- το χαρτί από την εφορία που αναφέρει πως η κωλυσιεργία που υπήρξε, δεν οφειλόταν στην ΑΕΚ, αλλά στους ίδιους.

Όσο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να λυθούν την επόμενη ώρα (αν και ήδη βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο), έχουν να κάνουν με τις υπογραφές τριών ποδοσφαιριστών. Μαϊστόροβιτς, Χέρσι και Γιάχιτς απομένει να στείλουν τα υπογεγραμμένα χαρτιά που χρειάζεται η Ένωση, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος από τις υπογραφές παικτών. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τώρα υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι -εκτός από στελέχη- στα γραφεία της ομάδας και τρέχουν είτε για εσωτερικές δουλειές, είτε για εξωτερικές, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμ

Keywords
Τυχαία Θέματα