Με τις ψήφους της παράταξης του ο Βασιλόπουλος προσφεύγει στο ΣΤΕ κατά του γηπέδου της ΑΕΚ

00:43 31/12/2014 - Πηγή: AEK365

Μετά την ομιλία του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου και την εκδίωξη των φίλων της ΑΕΚ από τα ΜΑΤ ο Πρόεδρος του Δ.Σ έβαλε σε ψηφοφορία τα παρακάτω:
«Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία. Εκφράζει την διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, με την απόρριψη της απόφασης της διεύθυνσης δασών για για την διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Ν.Φ.

προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου. Ο δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου».
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 18 Υπέρ και 5 αποχές. Λογικά η επόμενη κίνηση του δήμου θα είναι η προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ρυθμιστικού αλλά και του γηπέδου της ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ έχει αναλάβει υποχρέωση βάσει νόμου να αναπλάσει το άλσος με δικά της χρήματα όμως ο Βασιλόπουλος προτιμάει να το κάνει με τα χρήματα των πολιτών. Για όσους αμφιβάλουν για το περιεχόμενο της προσφυγής δημοσιεύουμε χθεσινό άρθρο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πάνα: ο πρόβλημα του δάσους είναι απλό και κατανοητό.

Γιατί δεν πρέπει να εφαρμοστεί το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας -Νόμος 4277/2014:

Γιατί στο άρθρο 11 παρ.β προβλέπει την ανάπτυξη βιομηχανικών, βιοτεχνικών, εμπορευματικών και άλλων εγκαταστάσεων στη πόλη μας.

Γιατί με το άρθρο 42 παρ.4 αίρεται ο δασικός και αναδασωτέος χαρακτήρας του δάσους.

Γιατί με το άρθρο 33 η ιδιοκτησία 470 στρεμμάτων δάσους υφαρπάζεται από το Δήμο μας και μεταβιβάζεται σε κάποιο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Γιατί με το άρθρο 43 παρ. ββ χαρίζονται 23,5 στρέμματα σε ιδιώτες.

Γιατί με το άρθρο 42 χαρίζονται στην ΠΑΕ ΑΕΚ, 6 στρέμματα και έτσι δημιουργείται δεδικασμένο για την αρπαγή ολόκληρου του Δάσους από τους ιδιώτες."

Ενα μικρό σχόλιο για το τελευταίο που γράφει ο ψεύτης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός του ότι δεν χαρίζονται 6 στρέμματα στην ΑΕΚ αλλά μόλις 2 και λίγα μέτρα ο κύριος Πάνας γνωρίζει αλλά αποκρύπτει πως με μεταγενέστερο νόμο καταργήθηκε το 5% που προέβλεπε το αρθρο 43 του Ν.4277/2014 με το αρθρο 36 του Ν.4280/2014 και έτσι δεν μπορεί να αποχαρακτηριστεί από δάσος ούτε... μέτρο άλσους εκτός από τα απαραίτητα δύο στρέματα που πήρε η ΑΕΚ πριν την κατάργηση και για τα οποία είχε συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασιλόπουλος αρχικά και... προεκλογικά. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τις αποψινές εξελίξεις είχε προαναγγείλει ο καθοδηγητής του Βασιλόπουλου και επί σειρά αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Μάλλιος με άρθρο του σε τοπικό έντυπο. Υπέρ της προσφυγής στο ΣΤΕ εκτός του Βασιλόπουλου και του Πάνα ψήφισαν και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη Βασιλόπουλου - Μάλλιου και συγκεκριμένα οι: Ανανιάδης Νικόλαος, Ανδρέου Χρηστίνα, Ανεμογιάννης Γεώργιος,Αντωναρόπουλος Χρήστος Ευλόγιος, Αντωνόπουλος Δημήτριος, Γαβριηλίδης Γαβριήλ (Λάκης), Δούλος Ορέστης, Καλύβης Γεώργιος, Κουμαριανός Ευάγγελος, Λάλος Αναγνώστου Μιχαήλ, Μανωλεδάκης Θεόδωρος, Παπαλουκά Ευτυχία, Ρόκου Χαρίκλεια (Χαρά),Χαραμαρά Γεωργία που εικονίζονται στη φωτογραφία από την ορκομοσία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα